DUR ARTICLE DE PRESOS POL√ćTICS I EXILIATS CONTRA EL FISCAL ZARAGOZA

Els presos i exiliats arran de la causa oberta contra el refer√®ndum de l’1 d’octubre de 2017 han carregat contra el fiscal del Tribunal Suprem Javier Zaragoza per la seva “retor√ßada interpretaci√≥” del dret. Carles Puigdemont, Toni Com√≠n, Clara Ponsat√≠, Llu√≠s Puig, Meritxell Serret, Oriol Junqueras, Ra√ľl Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull, Joaquim Forn, Josep Rull, Carme Forcadell, Marta Rovira, Jordi Cuixart i Jordi S√†nchez publiquen aquest dimarts un article a La Vanguardia acusant Zaragoza de “mentir” i exigint-li “neutralitat pol√≠tica”.

Zaragoza va escriure una pe√ßa en el mateix diari en qu√® descrivia com a “arbitr√†ria i infundada” la denegaci√≥ de l’extradici√≥ de Llu√≠s Puig per part de la just√≠cia de B√®lgica i criticava la decisi√≥ del jutge belga de basar la seva sent√®ncia en les conclusions del Grup de Treball sobre Detencions Arbitr√†ries de l’ONU, que per Zaragoza √©s una “simple opini√≥ d’un grup d’experts contractats ad hoc per les defenses”. Els presos i exiliats arran de l’1-O ‚Äďa excepci√≥ de l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel‚Äď li recorden que “s√≥n experts independents” designats des de l’ONU i que l’Estat espanyol es va defensar davant d’aquest procediment, “la qual cosa significa un reconeixement inequ√≠voc de la compet√®ncia del Grup de Treball”.

Complir les normes

Sobre la no-extradici√≥ de Puig, sostenen que la just√≠cia belga “simplement s’ha limitat a complir les normes” i a seguir la interpretaci√≥ del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) “que tan malament ha caigut a aquells qui venen donant l’aut√®ntic cop d’estat”. “Qui s’equivoca, i molt, s√≥n els qui venen arrossegant l’Estat espanyol, i al seu sistema judicial, cap a un desprestigi incompatible amb la presumpci√≥ democr√†tica en qu√® tracten d’emparar-se”, avisen.

Aix√≠ mateix, deploren que Zaragoza compar√©s “de forma intencionada” el moviment independentista catal√† amb la banda terrorista ETA per “despersonalitzar l’enemic”. Es tracta d’una de “les fal¬∑l√†cies argumentals habituals entre part de la Fiscalia i la judicatura espanyola”, avisen, i subratllen que ha estat precisament “la defensa de la llibertat i la democr√†cia” el que els ha dut “paradoxalment a la pres√≥ i a l’exili”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-8-2020)

207 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: