EINES DE PAÍS ES PLANTEGEN UNA CANDIDATURA PEL BARÇA

La victòria de l’independentisme a la Cambra de Comerç de Barcelona ara fa un any ha creat un precedent. L’èxit inesperat, impulsat per Eines de País, sota el paraigua de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), va ser una sorpresa i la motivació per intentar-ho a més institucions. La intenció d’Eines és “tenir representació en totes les institucions on puguem”, més enllà del món polític, i conquerir àmbits essencials com l’economia o l’esport. I així, neix la proposta de crear un Eines País Barça i engegar una candidatura independentista per a les eleccions del FCBarcelona.

La secretària nacional Montse Soler Prat, qui també forma part del comitè executiu de la Cambra, és una de les impulsores de la idea d’endinsar-se al món del Barça. “Hem de començar a estudiar-ho amb detall, però jo ho veig perfectament viable i més després del que va passar a la Cambra”, explica en declaracions a ElNacional.cat. No hi ha cap nom llaminer ni cap gran eslògan per anunciar, de moment és un projecte que encara ha de sortir de l’ou. Però en funció de com vagin les eleccions a l’Assemblea, que se celebraran entre el 10 i el 13 de juny, el projecte no està tan lluny de fer-se tangible.

Una candidatura independentista al Barça és possible?

Una candidatura independentista al FCBarcelona pot semblar una frivolitat, però “també ens deien bojos per presentar-nos al món empresarial”, asseveren fonts d’aquest diari. “No està res definit i hem de veure si es tira endavant, però que seria possible, segur”. De totes maneres, serà després de les eleccions de la renovació del plenari de l’ANC que es posaria en marxa.

Soler explica que “no sabem si ens posaríem amb una candidatura existent o en crearíem una de nova”, però en tot cas l’objectiu es basaria en “fer un govern independentista al Barça”. I un nom per liderar el projecte? “Qui sigui el president no és l’important per a nosaltres, ja ho vam demostrar a la Cambra, que no va ser fins que vam guanyar i sabíem amb qui comptàvem que vam votar que fos en Joan Canadell el president i tota la resta del comitè executiu”. En aquest sentit, assegura que “posar un nom al davant i que sembli que estem treballant per un nom no és el nostre esperit, sinó que tenim un objectiu que ens uneix a tots i això és el país i la independència; volem un govern del Barça que treballi més desacomplexadament pel país”, explica Soler.

El projecte al Barça és un exemple més de la xarxa que busca crear Eines de País. “Com més presència tinguem els independentistes als governs, millor, perquè és la manera de fer xarxa de suport per la base de la desconnexió”. La Cambra és l’evidència empírica que l’estratègia col·lectiva d’Eines pot arribar a móns impensables, però no és l’única. Eines de País també està al món sindical, al patronal i els projectes per començar a tenir presència en més organitzacions com el món universitari o els col·legis professionals són cada dia més forts. El Barça pot ser la propera. ​
Informa:ELNACIONAL.CAT (29-5-2020)

403 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: