El jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona ha començat a notificar l’inici del procediment per a embargar els béns dels processats per malversació en la causa contra alts càrrecs del govern per haver organitzat el referèndum. L’import requerit és de 5,8 milions d’euros. La diligència, a la qual ha tingut accés VilaWeb, ordena la investigació patrimonial, primer pas abans de taxar-los i, posteriorment, embargar-los. El document és datat el 30 d’abril, però els processats no van començar a rebre-la fins ahir.

El 8 de maig la Caixa de Solidaritat va dipositar 3,7 milions d’euros per cobrir part de la fiança de 5,8 milions exigits, però el jutjat no en fa cabal. Segons fonts del TSJC, el jutjat 13 no accepta els diners perquè la Caixa de Solidaritat no és part en el procediment i l’interlocutòria de processament diu que qui ha de dipositar els diners són els investigats.

Fonts de l’ANC han explicat a VilaWeb que el jutjat 13 en cap cas no els ha notificat que no acceptarien els diners dipositats per la Caixa de Solidaritat i que, de fet, tampoc no els han tornat els diners. A més, critiquen la diferència en la manera de procedir entre el jutjat 13 i el Suprem, cúspide de la piràmide judicial. Els responsables de la Caixa de Solidaritat tenen previst de reunir-se amb les defenses per a estudiar les següents passes.

Els afectats per l’embargament de béns, processats per malversació, són els següents: Antoni Molons, Joaquim Nin, Jaume Clotet, Josep Ginesta, David Palanques, David Franco, Francesc Sutrias, Aleix Villatoro, Amadeu Altafaj, Albert Royo, Natàlia Garriga, Pablo Raventós, Francesc Fàbregas, Josuè Sallent, Xavier Puig, Rosa Maria Rodríguez i Rosa Vidal.