EL 23-F, DATA TACADA: L’EUROPARLAMENT VOTAR√Ä L’INICI DEL SUPLICATORI DE PUIGDEMONT

El Parlament Europeu votar√† sobre el suplicatori d’Espanya contra el president Carles Puigdemont al ple de principis de mar√ß, segons ha informat l’ACN. Per√≤ la primera votaci√≥ en el Comit√® d’Afers Jur√≠dics ser√† el 23 de febrer, una data fat√≠dica perqu√® coincideix amb l’intent de cop d’Estat de Tejero el 1981.

El mateix Puigdemont ha ironitzat amb la data triada pel Comit√®, que est√† presidit per l’eurodiputat de Ciutadans, Adri√°n V√°zquez. “Votaran el dia que far√† 40 anys del cop d‚Äôestat de la gu√†rdia civil i l‚Äôex√®rcit espanyol. Tot en ordre”, ha indicat el president.

El ponent pel suplicatori contra els eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont, Toni Com√≠n i Clara Ponsat√≠, presentar√† el 22 de febrer la seva proposta per aixecar o protegir la seva immunitat als membres del Comit√® d’Afers Jur√≠dics de l’Eurocambra. Aquests faran un debat al respecte el mateix 22 de febrer i s’espera que l’endem√† votin sobre la retirada o no de la immunitat de Puigdemont, Com√≠n i Ponsat√≠.

La proposta que facin passarà després a mans del ple del Parlament Europeu, que està previst per la setmana del 8 de març. Llavors es prendrà la decisió definitiva.

Puigdemont, Com√≠n i Ponsat√≠ van compar√®ixer el 14 de gener a la comissi√≥ d’Afers Pol√≠tics del Parlament Europeu per defensar la seva immunitat davant del suplicatori. El president va ser el primer a compar√®ixer en una intervenci√≥ de 45 minuts en qu√® va exposar els seus arguments i va respondre a les preguntes dels grups.

En declaracions pr√®vies, va mostrar la confian√ßa en les possibilitats de v√®ncer aquest obstacle, de la mateixa manera com van aconseguir superar, despr√©s de sis mesos, les dificultats inicials per assumir el seu esc√≥. “Lluitarem. Igual que van dir que no ser√≠em eurodiputats, es van equivocar. Estem en el mateix”, va subratllar.

La compareixen√ßa de Puigdemont va anar precedida la mateixa setmana per la decisi√≥ del Tribunal d’Apel¬∑lacions de Brussel¬∑les que va rebutjar l’euroordre contra el conseller exiliat Llu√≠s Puig, acceptant bona part dels arguments que els eurodiputats esgrimeixen tamb√© contra el seu suplicatori, com per exemple la incompet√®ncia del Tribunal Suprem i la vulneraci√≥ de drets essencials, com la presumpci√≥ d’innoc√®ncia, arran dels posicionaments p√ļblics d’alts responsables pol√≠tics que donaven per feta la seva culpabilitat.

Per la seva banda, Junts ha posat en marxa una campanya amb documents i v√≠deos, en catal√†, angl√®s, franc√®s, alemany i neerland√®s, per explicar les raons contra el seu suplicatori. Rere una crida a protegir el Parlament Europeu i la seva immunitat, els eurodiputats denuncien que el seu cas obeeix a una “persecuci√≥ pol√≠tica”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (12-2-2021)

163 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: