EL 5-D: NOMBROSOS ALCALDES ES MANIFESTARAN EN DEFENSA DELS PRESOS I IMPUTATS

Una trentena de batlles i batllesses d’arreu del Principat participaran el proper 5 de desembre en una manifestació en defensa dels empresonats i imputats arran de les mobilitzacions contra la sentència del Tribunal Suprem. Els batlles que han impulsat aquesta convocatòria fan una crida a la participació de tot el món local i han convidat la batllessa de Barcelona, Ada Colau, a sumar-s’hi.

Com ja van fer durant l’1-O, es concentraran amb les seves vares a la plaça de Sant Jaume. L’objectiu de la protesta es desplaçar-se fins la delegació del govern de l’estat espanyol i entregar a la delegada de l’executiu espanyol un manifest en contra de la repressió que el 30 d’octubre l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya va aprovar per unanimitat.

El document que ha consensuat l’ACEC inclou un seguit d’accions unitàries per fer visible el malestar del món local envers la situació de repressió que afirmen que s’està vivint a Catalunya. El text també s’ha remès a l’Associació de Municipis per la Independència, a l’espera de coordinar noves accions conjuntes.

‘Arran de la sentència del Tribunal Suprem, ens hi movia l’afany de reaccionar des del món local i des de la representativitat institucional inherent a alcaldes i alcaldesses del país, la més propera a la ciutadania’, han expressat els batlles en un comunicat.

En aquest sentit destaquen que aquestes accions són una resposta a les demandes ciutadanes que els exigien “fer passes endavant de reacció i protesta”, com ja havien fet durant el referèndum de l’1-O.

La protesta tindrà lloc a les deu del matí del 5 de desembre a la plaça de Sant Jaume. Els participants recorreran la Via Laietana amb les seves vares, fins la delegació del govern espanyol, al carrer Mallorca amb Roger de Llúria. Allà tractaran d’entregar el document a la delegada de l’executiu de l’Estat, Teresa Cunillera.

La majoria de batlles i batllesses que han confirmat la seva presència són del Maresme, el Vallès Oriental i Osona.
Informa:VILAWEB.CAT (1-12-2019)

281 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: