EL 5 DE JULIOL, LA DOBLE SENTÈNCIA DEL TGUE PER LA IMMNUNITAT DEl PRESIDENT PUIGDEMONT

h
La doble sentència per la immunitat de Puigdemont, el 5 de juliol
El TGUE fallarà sobre la immunitat i sobre la negativa del Parlament Europeu a defensar el blindatge del president, Comín i Ponsatí
(CARLES SABATÉ)
La doble sentència del Tribunal General de la Unió europea (TGUE) sobre la immunitat de l’eurodiputat i 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es farà pública el dimecres 5 de juliol. El mateix Puigdemont ho ha avançat aquest vespre en una piulada a Twitter, en la que detalla que a la cita se’ls informarà de les dues sentències de les que està pendent, juntament amb Toni Comín i Clara Ponsatí: una d’elles és sobre la negativa de Parlament Europeu a defensar els seus drets en la causa de la immunitat, i l’altre, la mateixa immunitat respecte de les reclamacions de la justícia de l’Estat espanyol.

El novembre passat es van celebrar dues vistes a Luxemburg en les quals es va dirimir si els eurodiputats a l’exili podien mantenir la immunitat parlamentària. A les vistes també es va discutir si s’anul·la el procediment de súplica al Parlament Europeu per aixecar-los la protecció i permetre la seva entrega a l’Estat espanyol. L’advocat dels líders independentistes, Gonzalo Boye, va assegurar a la vista que hi ha una “persecució política”, mentre que els advocats del Parlament Europeu van apuntar que s’havia tingut un comportant “extremadament correcte” amb els dirigents. Fins i tot un dels seus advocats va considerar que la cambra potser hauria permès a Puigdemont recollir l’escó de manera “il·legal”.

Digui el que digui la sentència, les parts podran recórrer encara contra la decisió a la instància superior, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (26-V-2023)

38 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: