EL 7 DE MARÇ, LES ELECCIONS DEL BARÇA: NOMÉS SEUS A CATALUNYA I ANDORRA I VOT PER CORREU

Les eleccions a la presidència del Barça se celebraran el dia 7 de març i es permetrà el vot per correu. Així s’ha decidit en la reunió que la comissió gestora blaugrana ha celebrat aquest dimarts i que ja planteja el nou calendari electoral.
Eleccions el 7 de març

D’aquesta manera torna a començar el compte enrere per a la cita electoral al Barça, ajornada per les restriccions a Catalunya amb la pandèmia del coronavirus. La gestora va decidir que el passat 24 de gener no se celebressin els comicis per motius epidemiològics i de mobilitat.

Després de dues reunions entre Carles Tusquets, president de la junta gestora, i els candidats a la presidència, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, finalment ja hi ha decisió definitiva: eleccions el diumenge 7 de març.

El club també ha anunciat que els candidats seran els tres proclamats el 14 de gener, i que la campanya electoral s’allargarà fins al dia 5 de març.
6 seus electorals

Un altre dels punts que ha canviat és que la votació presencial tindrà menys seus de les previstes per al 24 de gener. Si abans eren 10, ara en queden 6.

A Barcelona es votarà al Camp Nou i al Palau Blaugrana (111 meses electorals), a Girona al Pavelló de Fontajau (5 meses electorals), a Tarragona al Poliesportiu Camp Clar (3 meses electorals), a Lleida a la delegació de la Federació Catalana de Futbol (FCF) (2 meses electorals), a Tortosa a la delegació de la FCF (1 mesa electoral) i a Andorra al Centre de Congressos del Comú d’Andorra la Vella (1 mesa electoral). El club ha prescindit de les seus de Madrid, València, Sevilla i Palma de Mallorca.
Aprovat el vot per correu

Una novetat ja esperada i aplicada d’urgència per potenciar la participació dels socis del Barça és el vot per correu. No admès en els Estatuts del club blaugrana per als processos electorals, la solució la va aportar el Govern fa una setmana quan va aprovar un Decret Llei per habilitar “el vot per correu postal i el vot electrònic als processos d’elecció de les juntes directives i els presidents de les entitats esportives de Catalunya”. En el cas del Barça només s’aplicarà el vot per correu ordinari.

Tot els problemes inicials amb Correus per poder garantir i donar l’abast a tots els vots per l’encavalcament dels processos de votació del 14-F, a la Generalitat, i del 7-M, al Barça, finalment s’ha arribat a un acord. Correus podrà gestionar el vot per correu postal en les eleccions blaugrana.

El club ha explicat que hi haurà dues modalitats per votar per correu: una de general, que serà presentant-se presencialment a l’oficina de correus; i la segona és votar des del mateix domicili, centrat en facilitar el vot del socis i sòcies majors de 65 anys que ho sol·licitin o que no puguin desplaçar-se per motius de salut.

A més, els socis que vulguin optar pel vot per correu, hauran de comunicar-ho telemàticament al club a través d’un formulari que el Barça habilitarà en el seu web entre els dies 29 de gener i 9 de febrer.
La situació epidemiològica, clau

Malgrat confirmar la nova data i d’oferir el vot per correu, les eleccions tornaran a estar subjectes a la situació epidemiològica del país i podrien canviar de sentit a mesura que passin les setmanes. Si segueixen les restriccions de mobilitat també podria ser que s’haguessin de tornar a ajornar o, si no està garantit el vot presencial, es puguin acabar impugnant.

Precisament per aquest motiu els tres candidats a la presidència del Barça han demanat en les reunions que han mantingut amb el club una sèrie de garanties perquè el resultat que surti de les urnes no pugui ser impugnat pels socis. I també per garantir que els socis del Barça puguin expressar-se democràticament a les urnes.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-1-2021)

345 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: