EL 70% DELS BARCELONISTES VOLEN EL SUPORT DEL BARÇA A LA INDEPENDÈNCIA

El debat sobre la independència de Catalunya està present al carrer, però també està present en el món esportiu i en el Barça. Abans de l’arribada de la crisi del coronavirus, el Camp Nou s’omplia de socis que reclamaven la independència i la llibertat dels presos polítics, així doncs, ja s’intuïa quina era la tendència política dels culers. I ara, un 69,9% dels aficionats del Barça confirmen que el club hauria d’estar al costat de la independència i del dret a decidir.

Aquest és el resultat d’una enquesta de l’Institut Feedback per a ElNacional.cat sobre l’escenari esportiu, institucional i preelectoral que viu el Barça. L’estudi es basa en una mostra de 800 enquestes telefòniques fetes entre el 29 de juny i el 2 de juliol i preveu un marge d’error del 3,54%. I, per contra, el resultat també destaca que, a diferència del que se sentia amb el clam gairebé unànime del Camp Nou en els dies de partit, el 27,2% creu que el club hauria d’estar al costat del règim del 78 i la Constitució espanyola.

La victòria és clara d’un Barça que es posiciona políticament per fer costat a Catalunya i els seus drets, com històricament ha fet l’entitat. El club s’ha posicionat en aquest sentit en els últims anys, ja el 2013 quan va passar la Via Catalana pel Camp Nou, sumant-se el 2014 al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, amb les reiterades manifestacions públiques de Josep Maria Bartomeu a favor de la “llibertat d’expressió i del dret a decidir” o amb la condemna a la sentència del procés.


El debat sobre el posicionament polític a les eleccions

Tot i que algun futur candidat a les eleccions del Barça, com Joan Laporta, ja s’hagi posicionat políticament al costat de la independència, només el 22,1% dels enquestats creuen que els candidats a la presidència blaugrana haurien de dir quina és la seva postura respecte al futur de Catalunya. El 77% respon que no a saber si els candidats a la presidència blaugrana estan a favor o no del dret a decidir o de la independència.

Tot i això, en cap cas es descarta que es puguin posicionar en aquest sentit. Si es posicionen políticament o no, ja serà part de l’estratègia electoral de cada candidat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-7-2020)

265 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: