EL BARÇA ASSESSORA LA SOCIA QUE VA HAVER DE TREURE’S LA SAMARRETA A SEVILLA

Aquest dimarts al migdia, Pere Jansà, responsable de l’àrea social del Barça, ha contactat amb Sílvia Guerrero, la sòcia del Barça a qui la Policia Nacional va prohibir l’accés a l’estadi Benito Villamarín amb una samarreta negra amb el lema “Llibertat presos polítics”. Finalment, i després de quedar-se en sostenidors i viure un nou episodi en un segon control, la Sílvia va accedir a l’estadi amb una samarreta del Barça que li va deixar un dels seus acompanyants, tal com va relatar a l’ARA.

La Sílvia lamentava a aquest diari no haver rebut del club cap mostra de suport. Finalment, aquest dimarts, Pere Jansà, responsable de l’àrea social del Barça, l’ha trucat per saber com estava i per valorar l’episodi succeït a Sevilla. La Sílvia, després d’expressar a Jansà “la indefensió” que senten alguns socis davant “la repressió” que han patit en alguns episodis, com el de dissabte a les portes del Benito Villamarín, també ha sol·licitat assessorament legal, perquè la Policia Nacional va demanar-li les dades i la va identificar. El club s’ha compromès a oferir-li els serveis jurídics per si necessita ser assessorada.

“Al Barça, com ha expressat en reiterades ocasions el president Josep Maria Bartomeu, defensem la llibertat d’expressió”, manifesta el club, que explica que es reuniran amb la Sílvia per “assessorar-la legalment i acompanyar-la” en cas que siguin necessari. El Barça vol deixar clar que condemna l’episodi que va haver de viure aquesta sòcia, però de moment no tenen previst fer cap acció de denúncia o reclamació a la Federació Espanyola de Futbol, entitat organitzadora del torneig.

Abans que tingués lloc aquest episodi, en reunions prèvies a la final amb la Subdelegació del govern espanyol a Sevilla, el Barça explica que va mostrar el seu disgust pel que va passar fa un any a la final de Madrid, en què es van requisar tot tipus d’objectes de color groc, a part de samarretes. “Els vam avisar que si tornava a passar un episodi similar prendríem mesures”, exposen. D’altra banda, en aquestes mateixes reunions entre el Barça i la Subdelegació del govern espanyol a Sevilla van alertar el club que dissabte, al tractar-se de jornada de reflexió electoral, dur símbols de “propaganda electoral” podria ser denunciat a la Junta Electoral Central i exposar l’individu en concret a un judici penal.

La Sílvia, però, defensa que el lema que duia a la seva samarreta no és “propaganda electoral”, sinó “una consigna per protestar contra una causa injusta i de repressió”. Un parer que es comparteix al club blaugrana, que considera que la samarreta que van fer tirar a aquesta sòcia “no demanava el vot per cap partit, sinó que denunciava una situació de presó preventiva injusta”.

EL BARÇA, CONTRA ELS BOIXOS DETINGUTS A SEVILLA

Segons ha pogut saber l’ARA, el Barça es personarà com a part afectada en la causa judicial contra els 23 membres dels Boixos Nois (i grups radicals afins) que van ser detinguts a Sevilla la matinada abans de la final de Copa. El club es considera “part afectada” perquè aquest grup d’aficionats radicals anava amb “la simbologia del club”, i és per això que es personarà en la causa judicial que s’obrirà contra els 23 detinguts, que estan amb llibertat amb càrrecs. Als detinguts, alguns d’ells també portaven simbologia neonazi, els van requisar pals i altres objectes contundents. El Barça també expulsarà els membres que siguin socis del club o penyistes quan pugin accedir a la llista de detinguts.

Això és el que passejaven ahir nit els Boixos Nois detinguts a Sevilla. #AlertaUltra pic.twitter.com/j5dGVb5Tdj
— Jordi Borràs (@jordiborras) 25 de maig de 2019

Aquests aficionats radicals van estar encenent bengales per la zona del barri del Nervión, probablement en busca d’un enfrontament amb els aficionats radicals del Sevilla, els Biris. La policia va controlar la situació sense que arribés a haver-hi danys importants. Va identificar alguns d’aquests seguidors radicals, els va retenir estirats a terra i va procedir a la seva detenció. Cinc agents van resultat ferits lleus en l’operatiu.
Informa:ARA.CAT (28-5-2019)

487 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: