EL BARÇA ACUSA UNS 15.000 SOCIS DE REVENDRE L’ENTRADA EL DIA DE L’EINTRACHT

(MARTÍ MOLINA )
El Barça sospita que uns 7.400 socis van comprar entrada el dia de l’Eintracht de Frankfurt, però se la van acabar revenent. I calcula que uns 7.000 abonats també van revendre el carnet per al partit de quarts de final de l’Europa League. Per tant, al voltant de 15.000 van fer un mal ús de la localitat. Aquestes xifres són només algunes de les que ha donat el club per justificar els incidents del partit de dijous passat al Camp Nou .

Cinc dies després, el Barça ha volgut donar explicacions per la presència de 30.000 seguidors alemanys a l’estadi, 25.000 dels quals haurien aconseguit la localitat de manera fraudulenta. El club assenyala els socis i abonats, i sosté que “en cap cas” els va vendre entrades. En canvi, sí que en culpa un operador turístic, a qui li rescindirà el contracte, a més dels “grups organitzats de revendes”. El president Joan Laporta ha insistit que el Barça “no és culpable”, però sí “responsable”, del que va passar, i fins i tot acusa la UEFA d’enganyar-los, perquè els havia assegurat que la gran majoria dels 30.000 seguidors de l’Eintracht que es van desplaçar a Barcelona hi havien anat sense entrades. “I la sorpresa va ser que tots en tenien”.

Laporta, acompanyat del vicepresident de màrqueting, Juli Guiu, i del cap de seguretat, Lluís Venteo, ha defensat els controls de seguretat del club i ha explicat que la venda d’entrades per internet va denegar fins a 27.201 intents de compra d’aficionats alemanys. Ara bé, també reconeixien que el sistema “es va desbordar” perquè, al final, aquests seguidors van acabar aconseguint-ne per altres vies, com per exemple comprant a través d’altres canals d’internet. Un d’ells, els operadors turístics, com va ser el cas de P1 Corporate Hospitality, que s’hauria passat de la ratlla i deixarà de vendre entrades per accedir al Camp Nou.

Però no hi ha hagut gaire autocrítica del Barça, malgrat reconèixer que els seus sistemes de seguretat es van veure desbordats. Segons Laporta, se senten enganyats per la UEFA i van destinar el gruix del dispositiu (Guàrdia Urbana i Mossos) comptant que una munió de seguidors es quedarien al carrer. “Quan vam veure que tots tenien entrada, no ens vam plantejar deixar-los fora perquè hauria estat pitjor. Vam deixar-los entrar i vam recol·locar els nostres dispositius”, ha explicat Venteo.
A partir d’ara, entrades nominals per accedir al Camp Nou

El Barça té una llista dels socis que van comprar l’entrada –algunes a 22 euros– i que van anar a parar als aficionats alemanys. En canvi, li és més difícil concretar el cas dels abonats. Però sí que té clar que, a partir de la temporada vinent, les entrades passaran a ser nominals . No en tots els partits, sinó en els d’alt risc o els especials (partits contra el Madrid, europeus o alguns de Copa, per exemple).

L’objectiu no és posar fi a la cessió de localitats (tant les comprades com els abonaments), sinó controlar qui entra finalment a l’estadi. “Un cop has venut l’entrada en perds el rastre, no saps qui la fa sevir. En canvi, amb entrades nominals, que es puguin cedir, però indicant a qui, sí que es pot aconseguir aquest propòsit”, assegura Venteo. “Adoptarem les mesures perquè no torni a passar mai més”, afegia Laporta.

El president també ha declarat la guerra als grups organitzats de revenda, que en bona part serien els que haurien acabat servint les entrades als aficionats de l’Eintracht. El club intentarà eliminar aquesta pràctica i no descarta portar el tema a la justícia. En tot cas, Laporta considera que amb el nou sistema de control de les entrades –les nominals– cada vegada serà més difícil revendre-les i, a la llarga, es posarà fi a aquesta mala praxi.
Informa:ARA.CAT (19-4-2022)

108 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: