EL BARÇA APROVA RETIRAR LES DUES MEDALLES CONCEDIDES A FRANCO

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, ha encapçalat l’assemblea general extraordinària de socis que ha tingut lloc aquest diumenge al Palau Blaugrana. El màxim mandatari blaugrana ha estat l’encarregat de fer balanç del curs passat, “una temporada que ha permès donar continuïtat a la millor era de la història del futbol”. L’assemblea, entre altres coses, també va aprovar la retirada de les medalles a Franco que li foren concedides els anys 1971 i 1974
Bartomeu, a més, ha volgut explicar per què, segons ell, el Barça és més que un club. “Ho som quan guanyem però també quan hi havia sequera. El club és dels socis i escollim els nostres gestors. Tenim La Masia, el nostre segell, som una entitat poliesportiva i apostem per l’esport femení. Representem una ciutat i un país, i molts cops som atacats per les nostres arrels i identitat i no per qüestions esportives”, ha dit.

En aquest sentit, el màxim mandatari blaugrana ha afirmat que “vivim temps complexos”, però ha assegurat que el Barça “sempre ha actuat amb un compromís ferm en defensa del país, la democràcia i el dret a decidir”. ” El nostre posicionament s’ha basat en tres principis: diàleg, respecte i esport. Vull recordar el pas de la Via Catalana pel Camp Nou o el Concert per la Llibertat. Vam expressar el nostre rebuig als registres de les Conselleries i ens vam manifestar en contra de l’article 155. Estem en contra de portar la política als tribunals. Aquest és un conflicte polític que s’ha de resoldre fent política. El Barça recolzarà la voluntat del poble de Catalunya i sempre respectarà la pluralitat de la nostra massa social”, ha afegit.

Bartomeu, d’altra banda, ha recordat la figura de l’expresident Sandro Rosell, qui va patir dos anys de presó preventiva tot i que finalment ha estat declarat innocent. “Se l’ha maltractat durant dos anys, però ara estem molt feliços. A partir d’ara passaran més coses”, ha dit afirmat el president.

Els dos reptes del club
El màxim mandatari blaugrana també ha volgut destacar el paper de La Masia, a la qual ha qualificat com el “signe d’identitat del Barça”. “Se la considera la millor acadèmia de futbol del món. Hi seguirem destinant recursos”, ha dit.

D’altra banda, Bartomeu ha destacat el paper del futbol femení. “Ens podem sentir molt reconfortats amb la feina feta. Està guanyant espais de comunicació i capta l’atenció de patrocinadors”, ha afirmat.

Per últim, el president ha revelat quins són els dos reptes que es proposa abans de les eleccions del 2021. El primer, “donar continuïtat als èxits evolucionant amb talent de casa”, i el segon, l’Espai Barça. “És imparable. És un projecte d’un club, de tots els socis, dels actuals gestors i dels que vindran. També de juntes passades”, ha sentenciat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-10-2019)

318 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: