EL BARÇA APROVA RETIRAR LES DUES MEDALLES CONCEDIDES A FRANCO

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, ha encapçalat l’assemblea general extraordinĂ ria de socis que ha tingut lloc aquest diumenge al Palau Blaugrana. El mĂ xim mandatari blaugrana ha estat l’encarregat de fer balanç del curs passat, “una temporada que ha permès donar continuĂŻtat a la millor era de la història del futbol”. L’assemblea, entre altres coses, tambĂŠ va aprovar la retirada de les medalles a Franco que li foren concedides els anys 1971 i 1974
Bartomeu, a mĂŠs, ha volgut explicar per què, segons ell, el Barça ĂŠs mĂŠs que un club. “Ho som quan guanyem però tambĂŠ quan hi havia sequera. El club ĂŠs dels socis i escollim els nostres gestors. Tenim La Masia, el nostre segell, som una entitat poliesportiva i apostem per l’esport femenĂ­. Representem una ciutat i un paĂ­s, i molts cops som atacats per les nostres arrels i identitat i no per qĂźestions esportives”, ha dit.

En aquest sentit, el mĂ xim mandatari blaugrana ha afirmat que “vivim temps complexos”, però ha assegurat que el Barça “sempre ha actuat amb un compromĂ­s ferm en defensa del paĂ­s, la democrĂ cia i el dret a decidir”. ” El nostre posicionament s’ha basat en tres principis: diĂ leg, respecte i esport. Vull recordar el pas de la Via Catalana pel Camp Nou o el Concert per la Llibertat. Vam expressar el nostre rebuig als registres de les Conselleries i ens vam manifestar en contra de l’article 155. Estem en contra de portar la polĂ­tica als tribunals. Aquest ĂŠs un conflicte polĂ­tic que s’ha de resoldre fent polĂ­tica. El Barça recolzarĂ  la voluntat del poble de Catalunya i sempre respectarĂ  la pluralitat de la nostra massa social”, ha afegit.

Bartomeu, d’altra banda, ha recordat la figura de l’expresident Sandro Rosell, qui va patir dos anys de presĂł preventiva tot i que finalment ha estat declarat innocent. “Se l’ha maltractat durant dos anys, però ara estem molt feliços. A partir d’ara passaran mĂŠs coses”, ha dit afirmat el president.

Els dos reptes del club
El mĂ xim mandatari blaugrana tambĂŠ ha volgut destacar el paper de La Masia, a la qual ha qualificat com el “signe d’identitat del Barça”. “Se la considera la millor acadèmia de futbol del mĂłn. Hi seguirem destinant recursos”, ha dit.

D’altra banda, Bartomeu ha destacat el paper del futbol femenĂ­. “Ens podem sentir molt reconfortats amb la feina feta. EstĂ  guanyant espais de comunicaciĂł i capta l’atenciĂł de patrocinadors”, ha afirmat.

Per Ăşltim, el president ha revelat quins sĂłn els dos reptes que es proposa abans de les eleccions del 2021. El primer, “donar continuĂŻtat als èxits evolucionant amb talent de casa”, i el segon, l’Espai Barça. “És imparable. És un projecte d’un club, de tots els socis, dels actuals gestors i dels que vindran. TambĂŠ de juntes passades”, ha sentenciat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-10-2019)

153 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: