EL BARÇA COMENÇARÀ LES OBRES DE L’ESPAI BARÇA AL JUNY I JUGARÀ A MONTJUÏC LA TEMPORADA 2023/24

(BERNAT AGUILAR )
El Barça i l’Ajuntament de Barcelona han anunciat oficialment l’acord per començar la transformació de l’Espai Barça. En una roda de premsa conjunta amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del Barça, Joan Laporta, s’ha confirmat que hi ha llum verda per a l’inici de les obres del Camp Nou, i que començaran el proper mes de juny.

“Presentem un molt bon acord tant per al Barça com per a la ciutat i per al conjunt del país”, ha començat dient Colau. En la compareixença celebrada al Saló de Cent del consistori barceloní, s’ha explicat que “hem aprovat la llicència per a la remodelació del Camp Nou”, que tindrà “un cost de 6 milions i poc”, segons ha detallat Janet Sanz, segona tinenta d’alcaldia.

I d’aquesta manera es dona el vistiplau per a l’inici de les obres. Joan Laporta ha assegurat que serà a partir del mes de juny, just després d’acabar la present temporada, quan es faran els primers passos del nou projecte.

Colau ha afegit que “com a alcaldessa vull destacar que suposarà una gran millora de la ciutat”. I ha destacat, sobretot, que el nou Espai Barça “ens permet guanyar més espai públic, obre el recinte als veïns i les veïnes de Les Corts”, a més de “renovar més de 110.000 metres quadrats, generant més zones verdes i augmentant els carrils bici”.
Trasllat a Montjuïc i sostenibilitat al Camp Nou

Laporta ha confirmat que el Barça es traslladarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys a la temporada 2023/24, ja que “és l’opció més lògica anar a Montjuïc”, però que hauran d’adequar l’estadi a les necessitats del Barça. També ha concretat quines seran els passos que es duran a terme, i ha afirmat que després de l’esclat de la guerra a Ucraïna hi hauran alguns canvis significatius per culpa de l’encariment dels materials. Per exemple, l’enderrocament de la tercera graderia s’ajornarà i passarà a fer-se durant el trasllat a Montjuïc.

Sobre els aforaments, la propera temporada encara es jugarà al Camp Nou amb algunes restriccions, i en el retorn a la temporada 2024/25 es podrà omplir amb un 50% de capacitat. S’espera que a la temporada 2025/26, la de la culminació de les obres, ja es torni a omplir pràcticament tot l’estadi.

Reafirmant que el projecte ha de ser “sostenible”, Laporta ha tret la por als culers tornant a confirmar que les despeses associades a l’Espai Barça no afectaran les decisions esportives. També ha assegurat que a nivell econòmic “les previsions són bones”.

I el president del Barça ha reiterat que el nou Camp Nou “serà l’espai esportiu i d’entreteniment més gran, innovador i atractiu que es faci dins d’una ciutat”. I afegeix que “serem referència al món de l’entreteniment i de l’esport”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-4-2022)

123 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: