EL BARÇA DE BARTOMEU VA CEDIR LES DADES PERSONALS DELS SOCIS A I3 VENTURES

Es coneixen nous detalls del Barçagate que esgarrifen. El Barça, durant la presidència de Josep Maria Bartomeu, va cedir les dades personals dels socis i sòcies a l’empresa I3 Ventures amb l’objectiu de combatre als crítics a la junta directiva, segons ha avançat La Vanguardia, que ha tingut accés a un dels informes dels Mossos d’Esquadra que consten al sumari judicial d’aquest cas.

Aquestes dades dels socis anaven a parar a una base de dades i així es tenia informació privada per modificar el missatge segons el perfil. “Algun responsable del club hauria cedit les dades personals dels socis del Barça, que formen el cens electoral, amb finalitats de propaganda particular i en contra de possibles opositors o crítics amb la direcció”, segons apunta l’informe.

Recordem que I3 Ventures, empresa contractada pel Barça, gestionava diferents comptes a les xarxes socials que difamaven a jugadors de la primera plantilla, exjugadors, candidats a la presidència i inclús polítics.

El principal públic al qual es volien dirigir era a les penyes del Barça i saber quin era el seu perfil ideològic i polítics. En l’informe apareixen noms com el Joan Laporta i Víctor Font, candidats a la presidència, i també una llista de periodistes i opinadors favorables i crítics a Bartomeu i els seus directius, com Jaume Roures, Xavier Sala-i-Martin, Antoni Bassas, Xavi Torres i Josep Maria Minguella.

La raó principal per la qual Bartomeu va decidir contractar els serveis d’I3 Ventures és per la quantitat de missatges negatius que circulaven a les xarxes socials relacionats amb l’expresident. La investigació també ha certificat que el Barça va contractar diverses empreses del mateix conglomerat (NS Group) propietat de Carlos Ibáñez i algunes amb seu a Sud-amèrica. En qualsevol cas, la gestió i totes les feines es realitzaven des d’I3 Ventures a Barcelona.
Perjudici d’entre 843.000 euros i 1,2 milions

Com ja se sabia, en ser diferents empreses, es van fraccionar els pagaments perquè així s’evités passar pels controls de junta directiva. En resum, el perjudici que ha provocat al Barça és de 843.300 i 1,22 milions d’euros, segons han calculat els Mossos i ha informat RAC1.

Bartomeu i Masferrer han quedat en llibertat amb càrrecs aquest dimarts i els Mossos els van detenir perquè no van col·laborar amb la investigació.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-3-2021)

245 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: