EL BARÇA DESTITUEIX SETIÉN I CONVOCA ELECCIONS PER AL MARÇ DEL 2021

Josep Maria Bartomeu s’ha reunit aquest dilluns durant més de quatre hores amb la seva junta directiva al Camp Nou per analitzar la situació després del 2-8 que va encaixar l’equip a Lisboa contra el Bayern de Munic als quarts de final de la Lliga de Campions. Els acords als quals ha arribat la cúpula tenen pes immediat sobretot en la parcela esportiva. Com s’esperava, Quique Setién deixa de ser el tècnic de la plantilla blaugrana: la seva etapa ha durat vuit mesos. Ara, el president treballa per substituir-lo per Ronald Koeman, tot i que té companys de directiva que són més partidaris de pujar Francesc Xavier Garcia Pimienta del Barça B al primer equip. L’holandès té contracte en vigor amb la selecció del seu país i l’hauria de liquidar abans de fer el salt al Camp Nou. Si ho aconsegueix, signarà per dues temporades.

En un comunicat publicat passades les vuit del vespre, el club subratlla que la destitució de Setién “és la primera decisió en el marc d’una àmplia reestructuració del primer equip, que es farà des del consens entre l’actual secretaria tècnica i el nou tècnic, que serà anunciat en els propers dies”. D’aquest missatge es desprèn, per tant, que Éric Abidal i Ramon Planes continuen, per ara, al front de la direcció esportiva tot i el desastre de Lisboa.

Neteja al primer equip i redefinició pressupostària
Pel que fa a la resolució del seu mandat al capdavant del Barça, i a diferència del que li preguen tant des de l’oposició com des del vestidor, Bartomeu es manté ferm en el càrrec: no dimiteix i ha anunciat calendari electoral de cara a la propera primavera. És a dir, intentarà aprovar en l’assemblea de socis compromissaris –al mes d’octubre– els comptes de l’exercici 2019/2020, amb pèrdues milionàries per la crisi del covid-19, i dilatarà la convocatòria d’eleccions perquè aquestes siguin ordinàries (i en dia de partit al Camp Nou) en relació als terminis que marquen els estatuts del club (del 15 de març al 15 de juny). Aquest calendari, per tant, posposa la presa de poder d’una nova junta fins a l’1 de juliol.

En el comunicat, la directiva del Barça explica que “un cop analitzades totes les opcions”, posa les urnes a partir del 15 de març perquè “és la data més viable” considerant que “el campionat de Lliga començarà el 12 de setembre”. D’aquesta manera, Bartomeu executa una estratègia que li permetrà implementar “un pla de xoc per revertir la situació esportiva i econòmica basat en canvis profunds al primer equip i una redefinició pressupostària”. El president serà el responsable de l’exercici econòmic 2021/2022, en què haurà de reparar les pèrdues del curs 2020/2021 i evitar respondre amb el seu patrimoni en cas de desastre econòmic en el còmput del seu mandat. D’altra banda, té pendent aprovar el finançament de l’Espai Barça.
Informa:ARA.CAT (17-8-2020)

208 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: