EL BARÇA ES FON AL BERNABEU

“El Barça es fon en el Bernabéu ”
( JOSÉ ANTICH )

El Barça segueix trasbalsat als despatxos i sobre el terreny de joc. La derrota per dos a zero davant el Reial Madrid al Santiago Bernabéu torna els blaugrana a la realitat: un equip mediocre a mercè d’un Madrid que s’ha cregut la victòria a partir del segon temps, ha lluitat per ella i ha desbordat l’equip barcelonista. És una derrota dolorosa perquè qualsevol altre Barcelona hauria donat aquest diumenge el cop definitiu per acabar tenint la Lliga i, en canvi, els blaugrana assisteixen com a convidats de pedra al fet que el Madrid més anodí dels últims anys els passi per sobre al Santiago Bernabéu.

El més preocupant de l’equip blaugrana no és la derrota sinó el joc, i els nuvolots negres que planen sobre l’equip en un moment decisiu de la temporada. És obvi que són molts el factors de la inestabilitat blaugrana: des de la mala planificació de la temporada, un canvi d’entrenador que tenia tota la raó de ser l’estiu passat però que va ser xocant en el moment en què es va produir, i una plantilla curta i desequilibrada.

Però aquestes són les raons esportives que, sent importants, impedeixen d’analitzar la complexitat de la crisi del Barça, que comença a la presidència, segueix a la directiva, s’expandeix pels despatxos del club i inclou la direcció tècnica i l’entramat de responsables de l’àrea esportiva. Quan es va conèixer que la directiva havia contractat una empresa que es dedicava a crear perfils falsos a les xarxes socials per desprestigiar l’oposició blaugrana, jugadors com Gerard Piqué o Leo Messi, figures rellevants del barcelonisme com Xavi Hernández o Pep Guardiola i nombrosos dirigents independentistes, ja vaig aventurar que hi havia moltes possibilitats que el col·lapse del club tingués enormes repercussions en el terreny de joc.

Tot apunta que està sent així i Josep Maria Bartomeu i el Barçagate, del qual el club, per cert, no n’ha donat encara prou explicacions, ha trasbalsat una temporada que, ara com ara, no té rumb als despatxos i al terreny de joc.
Informa:ELNACIONAL.CAT (2-3-2020)

377 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: