EL BARÇA ES TROBA AMB UNA SITUACIÓ ECONÒMICA PITJOR DEL QUE S’ESPERAVA

Si hi havia un missatge comú durant la campanya electoral era que la junta directiva entrant tindria molta feina, amb molts forats per tapar. La mala gestió de Josep Maria Bartomeu i la pandèmia del coronavirus han deixat l’economia del Barça en una situació molt delicada.

Primeres setmanes dels nous dirigents a l’entitat blaugrana i una de les novetats és que l’auditoria interna encarregada per Joan Laporta i el seu equip han reflectit més pèrdues de les que s’esperaven, segons ha informat el programa Onze d’Esport3. Els primers càlculs plantejaven un escenari, però un cop dins, la realitat és diferent i pitjor.

L’encarregat de presentar la situació del Barça a la junta directiva ha estat Ferran Reverter, el nou CEO que substitueix Òscar Grau. Les pèrdues per a aquesta temporada poden arribar als 350 milions d’euros. Laporta ja va insistir durant la campanya que tenen un pla de xoc per fer front als comptes del club i la proposta de Reverter permetria que la pròxima temporada, la 2021-22, es pogués tancar amb pèrdues, però molt menors.
Permanència de Messi i fitxatge d’un crac

A més, la campanya 2022-23 seria quan es començaria a poder generar beneficis. Tot aquest escenari s’ha fet contemplant la permanència de Leo Messi al Barça i el fitxatge d’un crac aquest mateix estiu. El gran desig de Laporta i el barcelonisme és que l’argentí pugui renovar i es pugui incorporar Erling Haaland.

El Barça és optimista amb la renovació de Messi i creuen que l’argentí acceptarà la proposta del president. La Pulga ja sap que serà un nou contracte adequat a l’economia culer, però alhora hi haurà un projecte esportiu ambiciós. La voluntat de Messi és tornar a guanyar la Champions i és que és un títol que no aixeca des del 2015.

Cal dir que Reverter s’ha mostrat optimista i ha comentat que hi ha vies per solucionar els comptes del Barça sense hipotecar el futur competitiu del primer equip. Els bons resultats esportius també ajudarien a millorar l’economia. Aquesta temporada, la Champions ja està descartada, però els de Ronald Koeman tenen la possibilitat de guanyar el doblet, Lliga i Copa del Rei. Caldrà esperar per veure com evoluciona l’equip culer, però les sensacions són molt positives.

Informa:ELNACIONAL.CAT (1-4-2021)

269 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: