EL BARÇA I ELS SEUS DESPATXOS: UNA FETOR INSUPORTABLE

“El Barça i els seus despatxos: una fetor insuportable ”
( JOSÉ ANTICH )

Una autèntica bomba informativa de destrucció massiva ha penetrat aquest dilluns a totes les instal·lacions del Futbol Club Barcelona amb la divulgació per part de la cadena Ser que el club hauria pagat a una empresa per difamar jugadors del primer equip com Messi o Piqué, llegendes blaugrana com Guardiola, Xavi, o Puyol, rivals del president Bartomeu en les passades eleccions i precandidats en les que s’han de celebrar l’any vinent o personalitats públiques del món de la política com Torra, Puigdemont o Junqueras i empresaris com Jaume Roures. El fil conductor de la crítica i la difamació seria doble: d’una banda, aquells que tenen un pes específic al club o poden ser en un o un altre sentit rivals de la directiva actual, i, per un altra, personalitats vinculades al món independentista. És una notícia d’una enorme gravetat i, reputacionalment parlant, el més pròxim a una tragèdia ja que, suposadament, s’haurien destinat importants recursos del club, al voltant d’un milió d’euros, en aquesta guerra bruta. Diners que al seu torn no haurien passat per la junta directiva ja que l’encàrrec s’hauria dividit en sis factures per esquivar fins i tot el control de la comissió delegada.

Una notícia així, d’un impacte planetari per la força que té en l’actualitat el món de l’esport en general i en particular el futbol i un club com el Barça, ha estat despatxada pel club amb un comunicat de vint línies que si alguna cosa no té és una contundència absoluta i una claredat meridiana. No hi ha hagut res més de manera pública, mentre el nom del club estava en tots els mitjans de comunicació i es tacava la imatge de l’entitat. No hi ha hagut cap compareixença pública immediata del president Bartomeu per tranquil·litzar els socis, no hi ha hagut una demanda judicial per preservar el bon nom si és que hi ha hagut difamació, no hi ha hagut una explicació nítida de quina és la relació amb la tèrbola empresa I3 Ventures que administra un empresari uruguaià implicat en casos d’espionatge a l’Equador i experta en manipulació de xarxes socials. Res. Un comunicat de 20 línies en què es reconeix que I3 Ventures és “un proveïdor del club” i que si es demostrés que l’empresa té alguna relació amb els comptes de les xarxes socials “rescindiria immediatament la seva relació contractual i exerciria les accions legals oportunes”.

La deriva que ha pres el club blaugrana en els últims temps és enormement preocupant. La massa social barcelonista està desorientada davant de l’absència de brúixola a l’àrea esportiva després de la manera com es va gestionar el cessament de Valverde i el posterior nomenament de Setién per a la banqueta. També està desconcertada amb la manera com han estat utilitzats en benefici propi per l’actual directiva símbols del barcelonisme com Xavi Hernández o Carles Puyol als qui primer es va voler fitxar i després que rebutgessin l’oferta se’ls va menystenir. Cap novetat, ja que segueixen la línia de Guardiola, Cruyff i tants d’altres. En aquestes circumstàncies sembla difícil mantenir el calendari d’eleccions a la presidència per a l’estiu de 2021, falta massa temps i l’actual descomposició del club no hi ajudarà. El millor seria donar veu als socis al final d’aquesta temporada, on fins i tot es poden guanyar dos títols, la Lliga i la Champions. Un anunci d’aquesta naturalesa tranquil·litzaria el vestidor i totes les instàncies del club. Però no crec que l’actual junta directiva estigui preparada per a un acte de grandesa com aquest en què anteposi els seus interessos als del club. És una llàstima.
Informa:ELNACIONAL.CAT (18-2-2020)

238 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: