EL BARÇA REFUSA LES SIGNATURES A FAVOR DEL LLAÇ GROC

El Barça és dels socis i, en conseqüència, aquests tenen la potestat de dur a terme les mesures que considerin oportunes amb l’objectiu a d’ajudar-lo créixer tant esportivament com institucionalment. Aquest dilluns, el club blaugrana ha tornat a demostrar que és una entitat especial: a les oficines de l’entitat culer s’hi han presentat dues recollides de signatures, la primera a favor del vot electrònic (realitzada per Víctor Font) i la segona en relació amb el posicionament del club respecte a la llibertat dels presos polítics catalans que fa temps que pateixen la repressió de l’Estat envers Catalunya (duta a terme per Més que un Llaç). La missió principal d’ambdues era que la junta directiva liderada per Josep Maria Bartomeu inclogués els assumptes en l’ordre del dia de l’Assemblea de Socis Compromissaris que se celebrarà el pròxim diumenge 6 d’octubre.

Una de les dues propostes, no obstant això, no ha estat validada correctament i, per tant, no es debatrà el pròxim cap de setmana. Segons ha pogut saber MónEsport, el Barça ha desestimat les firmes a favor de la proposta de referèndum entre tots els socis culers sobre la conveniència o no que el club adopti el llaç groc en la seva comunicació corporativa en suport dels presos, exiliats i tots els represaliats de la causa general pel referèndum [valgui la redundància] d’autodeterminació del primer d’octubre. El portaveu de Més que un llaç Xavier-Albert Canal, ha confirmat a aquest diari que el club blaugrana no ha acceptat la majoria de signatures perquè els suports s’havien realitzat a través de la pàgina web i no incloïen signatura física (de les 5.123 firmes només 495 en tenien) i ha denunciat que “el club ha menystingut” els afeccionats restants.

El Barça, per la seva banda, ha explicat a MónEsport que no ha acceptat les signatures perquè “no les han portat regularment” ni “de la forma que tocava”. “L’advocat que les ha portat ho sabia perfectament, n’era plenament conscient, i ho ha acceptat sense cap mena de problema. Al final, és un procediment que s’ha de realitzar d’una forma determinada, amb el nom, cognom, identificació i una resta de coses per a cada soci determinades, i no només amb una llista. Formalment, només n’hem acceptat 495 i, per tant, no s’ha assolit la xifra necessària de 3.253 signatures per portar el tema a l’Assemblea”, ha justificat el club. D’aquesta forma, la campanya que es va iniciar un mes després de l’inici del judici al procés i demanava al Barça que adoptés el llaç groc amb la finalitat que el club mostrés el seu suport i, a la vegada, fes d’altaveu de la que, consideren, “és una situació injusta que viuen els empresonats, exiliats i confinats que van promoure i defensar el referèndum de l’1-O”, no ha aconseguit el seu objectiu inicial de promoure un referèndum entre tota la massa social culer.

Les peticions de Més que un llaç eren, entre d’altres, que “davant i darrere de l’eslògan ‘Més que un club’ que es dibuixa a les cadires de la segona graderia, s’hi afegeixi un llaç groc”, “que es pengi un llaç groc als marcs dret i esquerre del display digital que es col·loca davant dels portaveus en les rodes de premsa de membres del club”, “que es visualitzi un llaç groc als perfils de totes les xarxes socials del club i als marcadors del Camp Nou i del Palau Blaugrana” i “que es promoguin activitats solidàries de suport als empresonats, exiliats i confinats tant a l’interior com l’exterior de les instal·lacions del club”. Pots llegir el seu manifest, al qual s’hi han adherit pràcticament 25.000 persones, en aquest enllaç.
Informa:ELMON.CAT (1-10-2019)

325 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: