EL BELGA MICHEL, AMIC DE CATALUNYA, NOU PRESIDENT DEL CONSELL EUROPEU

L’encara primer ministre belga en funcions, Charles Michel, serà el pròxim president del Consell Europeu en substitució del polonès Donald Tusk. Michel forma part del partit liberal Europeu i serà el segon belga en ocupar aquest càrrec.

Michel, és un dels valedors de la causa catalana en el panorama europeu, ja que sempre ha defensat que la crisi catalana és un afer europeu i va ser dels pocs presidents que va carregar contra les càrregues policials durant el referèndum de l’1-O. Alhora, després del 27-O també va ser un dels que va optar per la via del diàleg entre Catalunya i Espanya.

Michel és l’actual cap de l’Executiu belga en funcions després que el soci majoritari de la coalició de Govern, el partit nacionalista flamenc de la N-VA, es retirés al desembre pel seu rebuig a la signatura del Pacte Mundial per a la Migració de l’ONU.

Des que es va crear el càrrec de president fix del Consell Europeu, imposat pel Tractat de Lisboa aprovat en 2009, han ocupat aquest lloc l’ex primer ministre belga Herman Van Rompuy i l’ex primer ministre polonès Donald Tusk, tots dos de la família conservadora.

Informa:ELNACIONAL.CAT (2-7-2109)

400 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: