EL BELGA MICHEL, AMIC DE CATALUNYA, NOU PRESIDENT DEL CONSELL EUROPEU

L’encara primer ministre belga en funcions, Charles Michel, serĂ  el pròxim president del Consell Europeu en substituciĂł del polonès Donald Tusk. Michel forma part del partit liberal Europeu i serĂ  el segon belga en ocupar aquest cĂ rrec.

Michel, ĂŠs un dels valedors de la causa catalana en el panorama europeu, ja que sempre ha defensat que la crisi catalana ĂŠs un afer europeu i va ser dels pocs presidents que va carregar contra les cĂ rregues policials durant el referèndum de l’1-O. Alhora, desprĂŠs del 27-O tambĂŠ va ser un dels que va optar per la via del diĂ leg entre Catalunya i Espanya.

Michel ĂŠs l’actual cap de l’Executiu belga en funcions desprĂŠs que el soci majoritari de la coaliciĂł de Govern, el partit nacionalista flamenc de la N-VA, es retirĂŠs al desembre pel seu rebuig a la signatura del Pacte Mundial per a la MigraciĂł de l’ONU.

Des que es va crear el cĂ rrec de president fix del Consell Europeu, imposat pel Tractat de Lisboa aprovat en 2009, han ocupat aquest lloc l’ex primer ministre belga Herman Van Rompuy i l’ex primer ministre polonès Donald Tusk, tots dos de la famĂ­lia conservadora.

Informa:ELNACIONAL.CAT (2-7-2109)

344 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: