EL CANAD√Ä DENEGA L’ENTRADA A PUIGDEMONT QUE PORTA EL CAS AL TRIBUNAL FEDERAL

El Canad√† va negar l’entrada de l’expresident Carles Puigdemont a principis d’abril, segons ha pogut confirmar l’ACN. El l√≠der de Junts per Catalunya ha recorregut aquest dilluns la decisi√≥ al Tribunal Federal canadenc. Puigdemont tenia previst fer una visita al Quebec convidat per la Soci√©t√© Saint-Jean Baptiste (SSJB) de Mont-real, per√≤ l’expresident assegura que el govern canadenc va revocar “arbitr√†riament” la seva autoritzaci√≥ electr√≤nica de viatge (AEV), necess√†ria per entrar al pa√≠s, just un dia abans de la data prevista inicialment per a la seva sortida.

Segons la seva defensa, coordinada per l’advocat Gonzalo Boye i amb la col¬∑laboraci√≥ del lletrat quebequ√®s St√©phane Handfield, ara el govern canadenc tindria 90 dies per comunicar-los els motius de la revocaci√≥ del perm√≠s per entrar al pa√≠s. Les autoritats canadenques estarien obligades a donar aquesta informaci√≥, segons fonts de la defensa de Puigdemont.

El president la SSJB, Maxime Laporte, ha denunciat que “Ottawa no t√© autoritat ni legitimitat per denegar als quebequesos el dret a convidar l√≠ders internacionals”. “√Čs absolutament vergony√≥s que el Canad√† sigui c√≤mplice de l’autoritarisme espanyol denunciat de manera un√†nime per l’Assemblea Nacional del Quebec”, ha lamentat en un comunicat el l√≠der.

Informa:ARA.CAT (29-4-2019)

285 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: