EL CAP DE LA GUÀRDIA CIVIL ADVERTEIX L’INDEPENTISME: ” HO TORNAREM A FER “

Duríssim discurs contra l’independentisme del cap de la Guàrdia Civil de Catalunya, el general Pedro Garrido. En la festa patronal de l’institut armat celebrada aquest migdia a la Comandància del cos a Sant Andreu de la Barca, Garrido s’ha deixat anar i a més de vantar-se de la feina del cos contra el moviment, ha lloat el jutge finat titular del Jutjat número 13 de Catalunya, instructor del cas contra el procés i ha advertit als Mossos que cal treballar de manera “compartida” i no “compartimentada”. L’avís ha estat de fons. “Ho tornarem a fer” ha pronunciat sense potser adonar-se que manllevava l’expressió de Jordi Cuixart en el seu al·legat final del judici.

“No passa desapercebut que les intervencions més destacades han estat en defensa de l’ordre constitucional en el més estricte sentit de les paraules les que més ens han atorgat respecte i simpatia dels ciutadans convençuts que la llei és el suport bàsic de l’estat de Dret”, ha afegit. “Anem per el bon camí per enfrentar-nos als que pretenen burlar la Constitució per atemptar contra la integritat territorial d’Espanya”, ha remarcat.

En aquest sentit ha advertit, en català, a aquells independentistes que volen fer-los sentir “menyspreats, estranys en la nostra terra de naixement o adopció, amenaçats o acovardits” no se’n sortiran. També ha qualificat de “brillant actuació” de l’operació Judes. Un exemple que segons Garrido ens “enfronta a tots a la realitat que la prespectives dels somriures revolucionaris esdevenen amb més facilitat” en el que ha titllat en “odi capaç de generar dolor i destrucció sota la justificació de la defensa d’una causa que la llei prohibeix”. “De la mateixa manera que ser independentista no és el mateix que ser català, independentisme i terrorisme tampoc és el mateix, han de saber que si van pel camí del terror han de saber que els combatrem i els posarem a disposició de la justícia”, ha subratllat.

També ha fet referència a la sentència del procés. Un sumari del que ha tret pit per assenyalar que va ser la Guàrdia Civil qui va investigar “actuacions criminals suposadament comeses per persones rellevants de les institucions autonòmiques per tirar endavant un projecte secessionista per a Catalunya”. Una investigació que ha qualificat de “rigorosa”. “Cap de nosaltres s’ha de donar per concernit per la sentència que a uns els semblarà molt i altres pocs”, ha remarcat. “Ens mantenim ferms per treballar per la llibertat i la seguretat de tots els ciutadans”, ha incidit. “Cada vegada que sigui necessari, ho tornarem a fer”, ha sentenciat.
Informa:ELMON.CAT (9-10-2019)

261 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: