EL CASTELLÀ EN PERILL…QUINA BARRA !

“El castellĂ  en perill
 quina barra!”

( EDUARD FERRANDO )

Potser algun dia la semiĂČtica explicarĂ  que la llengua catalana Ă©s un sĂ­mbol que fan servir els polĂ­tics mediocres per manipular la ignorĂ ncia i crear un estat de pĂ nic permanent sense filtres. Una arma, en definitiva, que garanteix que a travĂ©s de la mentida es pot transformar un paisatge lingĂŒĂ­stic cap al cantĂł que mĂ©s rĂšdit polĂ­tic supose per als seus interessos. No avorrirĂ© amb exemples, perquĂš diria que immediatament n’heu identificat una caterva, per tant, no ens en calen mĂ©s.

AixĂČ sĂ­, incorporem-ne un altre mĂ©s, aquest provinent de l’Espanya casposa, un paĂ­s, deixeu-me dir, que s’aboca sense remei a un abisme ideolĂČgic que ara mateix Ă©s incapaç d’entendre ningĂș. El cas Ă©s que el PP, amb l’infame Casado al capdavant d’una formaciĂł que no sap si combregar la dreta o pegar a fugir, ha presentat un «recurs d’inconstitucionalitat» contra la Llei OrgĂ nica de ModificaciĂł de la Llei OrgĂ nica d’EducaciĂł (LOMLOE), mĂ©s coneguda com a Llei CelaĂĄ. Entre les raons esgrimides trobem les sospitoses habituals: «la norma ataca el castellĂ  com a llengua vehicular a tot l’Estat»; «va en contra de la unitat nacional»; i una que per recurrent no deixa de ser espantosament perillosa: «va contra la llibertat dels pares». I encara mĂ©s, l’al·legat acaba amb una afirmaciĂł tan falsa com profundament malintencionada: «Exigir l’aprenentatge del catalĂ  limita els coneixements dels alumnes i la llibertat per a treballar».

Soc plenament conscient que l’educaciĂł dels nostres fills i filles Ă©s un tema fonamental per a garantir el futur de qualsevol societat, i delicat, molt delicat. PerĂČ no estic tan segur que aquesta horda d’egocĂšntrics manipuladors ho tinguen tan clar. I Ă©s que, el que el partit mĂ©s corrupte de la histĂČria de la polĂ­tica espanyola estĂ  enviant al Tribunal Constitucional (poca broma) no Ă©s res mĂ©s que una fal·lĂ cia que en qualsevol altre context no tindria cap recorregut perquĂš estĂ  bastida en mentides absurdes que nomĂ©s una societat completament alienada de la realitat Ă©s capaç de creure’s.

Parlem clar d’una puta vegada. Ara com ara (i ja fa molt de temps) el castellĂ  no pateix cap atac per part de ningĂș perquĂš estĂ  guanyant parlants nadius a tots els territoris on hi ha mĂ©s d’una llengua oficial; la unitat nacional la tĂ© garantida perquĂš diria que ha quedat clar que qui es puga sentir qualsevol cosa mĂ©s enllĂ  de ser espanyol estĂ  condemnat a rebre pals i presĂł; i, finalment, de quina llibertat estem parlant? SĂłn les famĂ­lies les que han de decidir el currĂ­culum que es fa a les escoles? QuĂš faig jo si no estic d’acord que la trigonometria Ă©s necessĂ ria? Ho denuncie? Posem un pin parental per denunciar els docents com demanen els troglodites de Vox? Fem el favor


Pel que fa a l’Ășltima nomĂ©s puc dir que Ă©s una insolĂšncia i cal tindre molta barra per a dir el que ha dit el senyor Casado. I ja em perdonareu perĂČ no perdrĂ© el temps demostrant que l’aprenentatge de la llengua prĂČpia d’un territori no limita l’accĂ©s a cap coneixement, perquĂš seria seguir el joc d’una estratĂšgia basada en manipular la ignorĂ ncia. I el pitjor de tot Ă©s que el senyor Casado i tots els qui vessen amb malĂ­ccia aquestes mentides saben perfectament quins sĂłn els beneficis cognitius dels cervells bilingĂŒes, un fet gens estrany perquĂš el 56% de la poblaciĂł europea ho Ă©s.

Arribats a aquest punt crec que hem d’anar mĂ©s enllĂ  i interpel·lar la gent que s’arriba a creure tantes mentides. No sĂ© quines sĂłn les raons per les quals el PP envia la LOMLOE al Tribunal Constitucional, perĂČ obrim els ulls i deixem de banda el discurs d’un individu que durant les eleccions catalanes, a Rac1, es vanagloriava de passar les vacances al Baix EmpordĂ  i entendre perfectament la llengua prĂČpia dels catalans.

Ha quedat clar que el reguitzell de merda que pot eixir d’aquesta gent Ă©s incontenible. Anem mĂ©s enllĂ  doncs, intentem per favor, no engolir-la sense tastar-la, que al final ens sentarĂ  malament.
Informa:NOSALTRESLAVEU.CAT (30-3-2021)

270 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: