EL CATALÀ, ABSENT DELS GRANS TÍTOLS DE VIDEOJOCS

Els videojocs més populars no inclouen el català. La sèrie ‘FIFA’, la saga ‘Resident Evil’, ‘League of Legends’ o la nissaga ‘Super Mario’ no compten amb l’opció idiomàtica en llengua catalana.

Pel que fa al jocs electrònics desenvolupats als Països Catalans, epicente de l’indústria a l’Estat, només el 55% dels videojocs publicats a Catalunya i l’11% dels publicats al País Valencià inclouen el català, segons els llibres blancs d’aquests territoris.

Davant d’aquesta situació, Plataforma per la Llengua ha publicat el ‘Tutorial per afegir el català als videojocs’. Aquesta guia repassa les diverses fases de publicació d’un videojoc i explica els avantatges d’introduir-hi el català. Entre d’altres, hi ha subvencions de les administracions, la promoció que en fan els mitjans especialitzats i generalistes i l’exigència dels mateixos consumidors, que representen un mercat de més de 10 milions de persones.

El tutorial serà enviat a tots els estudis i desenvolupadors de videojocs dels territoris del domini lingüístic català, així com a escoles i centres formatius.
Informa:RACOCATALA.CAT (24-VIII-2021)

94 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: