EL CATALÀ, CULPABLE DEL VOLCÀ DE LA PALMA: ÒSCAR ANDREU DESTROSSA ELS ESPANYOLS AMB 3 DADES BRUTALS

Els darrers dies estem vivint moments esperpèntics en els intents gens dissimulats per part d’alguns d’aniquilar, menystenir i humiliar la nostra llengua, el català. A Radio Nacional, fent brometes sense punyetera gràcia sobre El joc del calamar i coses per l’estil. Un comentari de qui es creu molt ocurrent fent mofa d’una de les llengües que, per si a algú se li oblida, és una llengua OFICIAL de l’estat.

Però ja se sap que a les espanyes sembla que només existeix el castellà. Ara ha estat Pablo Casado el que ha dit una nova bajanada preguntant davant d’un faristol: “¿Por qué a un médico, a un doctor en medicina, a una persona con la mejor capacitación para operar (por cierto, se hace más sangrante en la cirujía en la que el paciente suele estar, evidentemente anestesiado), bueno, pues tiene el requisito de hablar catalán y por qué, sin embargo, un catalán, un médico, puede ejercer la Medicina perfectamente en León?”.

Des de terra, mar i aire hi ha una sèrie de polítics que vomiten la seva catalanofòbia a la mínima que poden, sense tenir en compte que de vegades, abans de dir segons què, convindria mirar-se al mirall. I a l’Estat espanyol algú els hi hauria de dir que lliçons, les justes, i que molts que van denigrant la llengua catalana abans haurien de parar-se a pensar uns moments.

Casado, grotesc, de Vox no cal ni parlar i ara, la que ha fet la pixadeta ha estat Ana Oramas, diputada de Coalición Canaria que ha atacat Pedro Sánchez y el Govern en sessió parlamentària, a compte de la situació a La Palma i el diner destinat a la Llei de l’Audiovisual en un discurs lamentable.

“No se puede entender que haya dinero para darle a Netflix para que traduzca series al catalán, para dibujos animados en vasco en Navarra, y que no haya para la salud mental en La Palma”. Chim pum. Un dels que li ha respost ha estat el gran Òscar Andreu, que ho ha fet de manera sublim, recordant-li a la tal Oramas algunes despeses que potser havia oblidat, però que no la sulfuren, pel que sembla, tant com el doblatge en català.

Andreu diu que “NO TÉ PREU” l’argumentari de persones com la diputada, que considera una mostra més de “Supremacisme de qui vol que renunciïs a un puto 6% de la teva llengua a Netflix perquè hi ha gent amb problemes a La Palma”. I quines dades aporta, perquè Oramas se les apunti a la llibreteta abans de tornar a fer el ridícul? Tres de demolidores: “Submarí que no flota: 2000.000.000€. Instituto Cervantes (promo del castellà): 123.900.000€. Neteja de la Zarzuela + 2 piscines: 1.143.000€…”.

La xarxa aplaudeix el comentari pertinent i s’hi abona:

Vist el nivell d’intel·ligència d’aquests polítics em sorprèn que no ho hagi més desgràcies.
La seva catalanofòbia els fa perdre el raonament.
— JosepSalt (@josepfri) November 26, 2021

Però per pagar els puteríos i luxes varis de la família reial sempre estan disposats.
— Eva Jimenez 84 //⭐// 🏴 (@EvaJimenez841) November 26, 2021

… a part, deixa entendre que la quota del 6% de traducció es paga amb pressupost de l’estat??
— David a l’Ametlla (@desdelametlla) November 26, 2021

Fácil, independència = zero € inversió a españa amb el Català
— Perpabrotsno (@perpabrotsno) November 26, 2021

I que hi hagi diners per pagar-li a ella i tota la colla de inútils que estan amb ella
— Luckyevich Cipollino Alias “el Orni” (@anscari77) November 26, 2021

Informa:ELNACIONAL.CAT (27-XI-2021)

200 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: