” EL CATALÀ ÉS NEGOCI” : CAMPANYA PER PROMOURE LA LLENGUA A LES EMPRESES I COMERÇOS

“El català és negoci” aquest és el nom de la nova campanya de la Fundació Vincle per promoure l’utilització de l’idioma propi en el món de l’empresa i del comerç. La iniciativa no és queda només amb un lema potent, sinó que aquesta afirmació està basada en dades que demostren que la llengua catalana té un pes rellevant en el mercat i que, per aquest motiu, petites, mitjans i grans empreses hi aposten. Les més destacades estan recollides en un llibret, ‘El català és negoci, a l’empresa i al comerç’, on s’hi exposen diversos exemples d’empreses catalanes i estrangeres que en general actuen amb responsabilitat lingüística pel que fa al català.

Al web del projecte, elcatalaesnegoci.cat està pensat per ajudar a empresaris i comerços a introduir el català. Té diversos apartats: el mercat en català, el català és negoci, legislació, bones pràctiques i eines i recursos.

La campanya pretén conscienciar a empresaris i comerciants perquè apostin decididament pel català, amb l’al·licient que, a banda que hi obliga la llei del Codi de consum de Catalunya, pot ser també un negoci.

Des de la Fundació Vincle, comenten que “cada cop hi ha més empreses, catalanes i estrangeres, que usen el català en l’etiquetatge dels seus productes, en el seu web, en la publicitat, etc. i en la relació amb els consumidors. I també són cada cop més les que fan ús del català en el funcionament intern de l’empresa”.

La Fundació Vincle neix el 2008 amb la voluntat de treballar per una societat cohesionada i inclusiva en tots els àmbits i focalitzant els esforços en la llengua catalana com un vincle comú. Actualment estem treballant tres campanyes: l’Euroregió Mediterrània, la llengua a l’empresa i l’arrelament lingüístic de la ciutadania.
Informa:RACOCATALA.CAT (15-6-2021)

220 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: