EL CATAL√Ä, RESIDUAL FINS TOT A L’INSTITUT D’OLOT!

( RAMON ESTEBAN )
Visc a la vora d‚Äôun ins¬≠ti¬≠tut d‚ÄôOlot des de fa un quart de segle i puc cons¬≠ta¬≠tar el declivi de l‚Äô√ļs del catal√† entre els ado¬≠les¬≠cents. En aquest temps, de sen¬≠tir prin¬≠ci¬≠pal¬≠ment el catal√† i, excep¬≠ci¬≠o¬≠nal¬≠ment, el cas¬≠tell√† i algun altre idi¬≠oma, s‚Äôha pas¬≠sat a una situ¬≠aci√≥ en qu√® el catal√† √©s mino¬≠ri¬≠tari. I estic par¬≠lant d‚ÄôOlot, no de l‚Äô√†rea metro¬≠po¬≠li¬≠tana bar¬≠ce¬≠lo¬≠nina!

Tot i que supo¬≠sa¬≠da¬≠ment el conei¬≠xe¬≠ment del catal√† √©s gene¬≠ral, el seu √ļs social es va per¬≠dent perqu√® per a bona part dels nou¬≠vin¬≠guts ‚Äďhis¬≠pa¬≠no¬≠par¬≠lants, sobre¬≠tot‚Äď el catal√† no √©s indis¬≠pen¬≠sa¬≠ble. Amb el cas¬≠tell√† ja en fan prou, tamb√© en una comarca giro¬≠nina de l‚Äôinte¬≠rior.

Em sap greu dir-ho, però he arri­bat a la con­clusió que només un mira­cle podrà evi­tar que el català acabi sent sim­ple­ment resi­dual.

Informa:ELPUNTAVUI.(21-9-2020)
N.de la R.
Est√† b√© fer un crit d’alerta sobre la greu situaci√≥ del catal√†.Per√≤ seria m√©s interessant proposar solucions, unes solucions a l’abast de la majoria i no ut√≥piques.

252 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: