EL CATALÀ A NETFLIX CONTINUA SENT RESIDUAL, TOT I UNA PETITA MILLORA

L‚Äôany 2020 la plataforma audiovisual Netflix oferia nom√©s 9 obres del seu cat√†leg en catal√† (0,3%). Dos anys despr√©s l‚Äôoferta se situa en un minso 0,5% (30 t√≠tols) d‚Äôun cat√†leg que inclou 6.034 peces i que en aquest temps s‚Äôha incrementat el doble, passant de 3.512 t√≠tols a 6.034. S√≥n dades facilitades pel Consell de l‚ÄôAudiovisual de Catalunya (CAC) i que actualitzen les d‚Äôun informe elaborat fa dos anys. Davant la pr√†ctica inexist√®ncia d‚Äôoferta en catal√†, el president del CAC. Roger Loppacher, ha assegurat que cal revertir la situaci√≥ ‚Äúpel futur de la llengua catalana‚ÄĚ. ‚Äú√Čs absolutament indispensable que el projecte de Llei general de comunicaci√≥ audiovisual i la Llei catalana de l‚Äôaudiovisual preveguin quotes significatives tant d‚Äôoferta com de producci√≥ d‚Äôobres en catal√† a les plataformes‚ÄĚ, ha insistit.

Pel què fa al percentatge d’obra europea, la plataforma de vídeos a petició ha passat del 22,2% el 2020 al 33% actual i assoleix per primer cop la quota del 30% que estableix la Directiva de serveix de comunicació audiovisual. Pel què fa a la presència de la llengua catalana dins la quota d’obra europea, les xifres també són decebedores. El 0,7% dels 2.000 títols europeus del catàleg tenen disponibilitat en català. Un percentatge que baixa fins al 0,5% en el cas d’obres rodades en llengua originària en català.

Lideratge indiscutible

Amb un total de 3,8 milions de subscriptors a Catalunya i 1,6 milions de llars abonades, Netflix lidera la llista de plataformes del sistema de vídeo a petició de pagament amb un 58,8% de la població de catorze anys o més. El sistema va créixer l’any passat un 38,1% i ja supera els 9,8 milions de persones subscrites. Darrera de Netflix se situa Amazon Prime Video, amb 2,5 milions i, a molta distància, Disney+ que desbanca HBO Max de la tercera posició amb 409.590 llars subscrites. Pel que fa a l’altre sistema de pagament, el IPTV, el lideratge correspon a Movistar+ amb 1,6 milions de persones abonades.

L’informe del CAC també recull el gran creixement dels ingressos dels espots electrònics globals que van superar els mil milions de dòlars i dels videojocs que van arribar als 176.000 milions.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (1-2-2022)

92 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: