EL CATALÀ, UNA DE LES LLENGÜES AMB MÉS RECURSOS DEL TRADUCTOR AUTOMÀTIC DE VEU DE GEOGLE

El català, una de les llengües amb més recursos del traductor automàtic de veu de Google
Diari de la llengua.

Google ha inclòs el català en l’AudioPalm, el seu model de llenguatge basat en la intel·ligència artificial de comprensió i generació de text i veu. El model permetrà desenvolupar aplicacions concretes de reconeixement de veu i, entre altres funcions, podrà traduir en directe d’un idioma a un altre respectant un timbre similar de veu i la mateixa entonació que la llengua original.

En aquest recurs el català té suport de primer nivell (és considerada una eina amb un alt nivell de recursos). De fet, al web oficial en què es posen exemples de traduccions a l’anglès de llengües d’alts recursos hi surten el català, l’alemany, el francès i el castellà.

El model de llenguatge ha fet servir els recursos del projecte Common Voice de reconeixement de veu de Mozilla impulsat per Softcatalà que té, a més, el suport del projecte AINA del govern català.

El sistema de processament del llenguatge natural (NLP) s’entrena a partir de grans quantitats de dades per aprendre patrons, regles gramaticals i significats del llenguatge humà. S’utilitza en eines com gestors de xatbots, correctors automàtics i traductors.
Informa:DIARIDELALLENGUA.CAT (2-VII-2023)

83 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: