EL CINISME DE CASADO: ” OJALÁ MIS HIJOS HABLARAN EN CATALÁN “

Hi ha un format televisiu que per molt de temps que faci que el veiem en diferents programes, genera sempre moments en que els polítics fan passar vergonya aliena. Ens referim a aquesta mena de “Tengo una pregunta para usted“, en que diferents ciutadans fan preguntes als polítics allunyades dels clàssics estira i arronsa del Congrés. Preguntes on els interroguen pel preu de les coses, pels problemes que afecten les persones més enllà de “la unidad de España” amb que alguns s’omplen la boca des que es lleven fins que se’n van a dormir. Ara, qui ha tingut aquesta prova ha estat el líder del PP, Pablo Casado. I com era d’esperar, li han fet pujar els colors.

Manuel Oropesa, un aturat de 42 anys de Benacazón, Sevilla, ha estat l’autor d’una pregunta que els espectadors han aplaudit a mans plenes i que va provocar que Casado es quedés amb la cara que veuen. Ha passat a El objetivo d’Ana Pastor: “Yo quería saber si usted alguna vez ha intentado buscar trabajo o ha estado buscando trabajo alguna vez“. La resposta del pepero no ha deixat satisfet ningú: “Pues sí, pero en tu situación no me he encontrado, la verdad. Y me imagino que tiene que ser terrible y ahora que tengo niños, pues más aún“. Però Manuel en tenia una altra preparada per si Casado es feia l’afectat: “¿Por 600 euros trabajaría usted?”. I Casado respon: “Ahora mismo por 600 euros no. Pero, al final, lo peor es no tener un empleo, la mayor autonomía es tener un trabajo”.

 

Casado, acorralat

 

No ha estat l’únic que li ha donat una plantofada amb totes les lletres. També li ha pintat la cara Irene, una senyora del públic que li ha preguntat “¿Por qué es partidario de un 155 permanente?“. Casado ha deixat anar el seu habitual discurs de saltar-se la llei, de que tothom va cobrar les nòmines, de que España es un país maravilloso i bla, bla, bla. Sota, caballo y rey. Nada nuevo bajo el Sol. L’espectadora li torna: “Espero que el seny lo tengáis vosotros“.

Casado comença a posar-se nerviós i tira d’hemeroteca: “¿Sabes cuántos catalanes votaron la Constitución? Más que en mi tierra, Castilla y León. la Constitución española es tremendamente catalana. Consagra las lenguas oficiales, las autonomías, la descentralización. A mi me gusta esta España diversa“, diu un Casado segons abans de fer ‘un Aznar‘. Potser ell no parla català en la intimitat. Potser ell no llegeix a Gimferrer. Però ell també és un apassionat -diu- del català: “A mi me encanta el catalán. Ojalá mis hijos hablaran catalán. Es una riqueza. La lengua tiene que ser una riqueza, no una frontera en el Ebro“. “Pues enséñales“, li respon Irene. Pam. Pots veure el moment clicant a la foto.

 

“Una riqueza “

 

‘Una riqueza’, però només segons quines llengües. Escolaritzar en castellà, comerços en castellà, etc, però demanar-li a algú que vingui a Catalunya que aprengui una de les llengües oficials de l’Estat és una obsessió dels indepes. El més trist és que Casado es pensa que dient la frase dels seus fills i el català ja resol tota la supèrbia dels seu partit en matèria lingüística. Com diria el seu oracle i mentor, I ni tan sols de signes vivim: del so dels signes, no la vida del mot, sinó la pell del so. L’entelament del món a l’obaga dels mots. Si el desig de Casado es compleix, ja li ensenyaran els seus fills què vol dir. O que li ensenyi Aznar.

Informa:ELNACIONAL.CAT (26-3-2019)

537 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: