EL CNI AVISA EL TSUNAMI: NEGA QUE L’APP SIGUI INVULNERABLE

El Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) ha detectat que l’aplicació mòbil de Tsunami Democràtic és vulnerable i pot comptar amb esquerdes que permetin actuar a les forces i cossos de seguretat de l’Estat per desmuntar aquesta plataforma independentista.

Així ho ha revelat aquest dimecres Javier Candau, sotsdirector del Centre Criptològic Nacional (CCN), organisme adscrit al CNI, durant una roda de premsa en la qual ha presentat les XIII jornades sobre ciberseguretat que se celebraran els propers 11 i 12 de desembre a Madrid.

Segons ha reconegut, Internet ofereix moltes eines per treballar des de l’anonimat o difondre missatges a gran velocitat. No obstant això, ha negat que l’app de Tsunami Democràtic sigui invulnerable. “Jo no em preocuparia massa”, ha confiat acompanyat pel seu cap de ciberseguretat, Pablo López.

Candau ha explicat que l’aplicació de Tsunami es basa en ‘retroshare’, un programari que permet intercanviar comunicacions de xarxa xifrades. Però no és l’únic mitjà al qual recorre el moviment independentista per difondre les seves crides a la mobilització, perquè també ho fa a través de xarxes d’ús massiu com Telegram.

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón, que instrueix la causa secreta sobre la presumpta activitat terrorista de nou membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR), té oberta també una línia d’investigació contra la plataforma Tsunami Democràtic. La seva primera mesura va ser ordenar el tancament de les pàgines web i perfils a les xarxes socials en el marc d’unes diligències per delicte de terrorisme.
Informa:ELNACIONAL.CAT (27-11-2019)

157 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: