EL CNI TENIA CONTROLADES LES CONVERSES DELS TERRORISTES GIHADISTES DE RIPOLL

Aquesta informació procedeix d’un dels informes que el CNI va facilitar als investigadors policíacs i de la fiscalia que treballen en la investigació del cas. En aquest document es fa un relat de tots els moviments que van fer Omar Hichamy i Younes Abouyaaqoub, qui acabaria perpetrant l’atemptat a Les Rambles, en el seu viatge a París pocs dies abans del 17-A. El nivell de precisió en el seguiment del trajecte dels dos joves per part de la policia es va poder fer gràcies a que tenien els seu mòbils punxats. En l’informe s’hi palesa visites a la Torre Eiffel, la compra d’una càmera de fotos o la de dues targetes SIM per a telèfons mòbils que els joves activen amb identitats falses.

L’article es pregunta per què la policia feia un seguiment tan detallat de dos joves musulmans que suposadament no estaven relacionats amb cap trama gihadista, ja que en tot el trajecte l’imam de Ripoll, qui sí que era confident del CNI, no apareix com a interlocutor en cap de les converses. La resposta més plausible, sempre segons Público, és que el mateix imam havia informat als seus controladors del CNI que s’estava gestant un operatiu per atemptar i que per això havia de seguir d’aprop aquests dos joves.

A l’article també s’assegura –sense aportar dades per assegurar la identitat de les fonts–, que el matí de l’endemà dels atemptats, el CNI va esborrar la fitxa com a informador d’Es Satty de la base de dades del cos, un procediment que només es pot fer des de la seu central del servei secret a Madrid. Público assegura que demà hi haurà un nou article amb més informació reveladora.

Informa:VILAWEB.CAT (17-7-2019)

391 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: