EL CNI VA DONAR COBERTURA A LA FUGIDA DE JUAN CARLOS I

El Centre Nacional d’Intel¡ligència (CNI) hauria donat cobertura a la sortida d’Espanya de Joan Carles I i estaria ajudant al dispositiu de seguretat que tĂŠ el rei emèrit, segons avança VozpĂłpuli. Ara, el servei d’intel¡ligència estĂ  preocupat pel cop a la imatge d’Espanya a l’exterior que ha propiciat la fugida del monarca.

Encara que, de moment, no ha transcendit el paĂ­s on es troba Joan Carles I, el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va reconèixer dilluns que el govern espanyol paga la seguretat del rei emèrit que, segons va informar La polĂ­tica online, costa en escortes a l’erari pĂşblic 32.000 euros al mes. “NingĂş no pot oblidar que estem parlant de qui va ser el cap d’estat a Espanya, amb la qual cosa la seva seguretat evidentment concerneix l’Estat espanyol”, va afirmar el ministre.

Per la seva banda, la justĂ­cia suĂŻssa va alertar que no tĂŠ plena immunitat al paĂ­s helvètic. El professor de dret de la Universitat de Zuric Frank Meyer va manifestar a Swissinfo que, encara que el rei emèrit sigui inviolable a Espanya, “la llei espanyola no tĂŠ cap efecte directe a SuĂŻssa”. “Joan Carles I es podria beneficiar d’una “immunitat funcional” quan era Rei, però aquesta immunitat estĂ  lligada a la seva funciĂł d’agent pĂşblic de l’Estat i no s’aplica en el que respecta a la persona privada”, va afegir.

Informa:ELNACIONAL.CAT (16-8-2020)

135 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: