EL CNI VA DONAR COBERTURA A LA FUGIDA DE JUAN CARLOS I

El Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) hauria donat cobertura a la sortida d’Espanya de Joan Carles I i estaria ajudant al dispositiu de seguretat que té el rei emèrit, segons avança Vozpópuli. Ara, el servei d’intel·ligència està preocupat pel cop a la imatge d’Espanya a l’exterior que ha propiciat la fugida del monarca.

Encara que, de moment, no ha transcendit el país on es troba Joan Carles I, el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va reconèixer dilluns que el govern espanyol paga la seguretat del rei emèrit que, segons va informar La política online, costa en escortes a l’erari públic 32.000 euros al mes. “Ningú no pot oblidar que estem parlant de qui va ser el cap d’estat a Espanya, amb la qual cosa la seva seguretat evidentment concerneix l’Estat espanyol”, va afirmar el ministre.

Per la seva banda, la justícia suïssa va alertar que no té plena immunitat al país helvètic. El professor de dret de la Universitat de Zuric Frank Meyer va manifestar a Swissinfo que, encara que el rei emèrit sigui inviolable a Espanya, “la llei espanyola no té cap efecte directe a Suïssa”. “Joan Carles I es podria beneficiar d’una “immunitat funcional” quan era Rei, però aquesta immunitat està lligada a la seva funció d’agent públic de l’Estat i no s’aplica en el que respecta a la persona privada”, va afegir.

Informa:ELNACIONAL.CAT (16-8-2020)

225 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: