EL CONCERT DE COLAU COSTAVA EL DOBLE DEL QUE S’HAVIA DIT: 500.000 EUROS

El concert que promovia l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, als balcons de la ciutat en plena crisi pandèmica del coronavirus, en realitat costava el doble del que es va dir, i el cost total pujava a mig miliĂł d’euros, segons es desprèn de la Gaseta Municipal publicada ahir. El concert finalment va ser suspès.

La Gaseta Municipal inclou l’acta d’un conveni de l’ajuntament amb Mediapro, pel qual “instrumenta l’atorgament de la subvenciĂł de concessiĂł directa amb carĂ cter excepcional, per l’execuciĂł del projecte “Barcelona canta a la vida” per un import de 250.000 euros, equivalent al 50% del cost total del projecte que ascendeix a la quantitat total de 500.000 euros”. I finalment fa constar que la proposta ha estat retirada.

L’acta tambĂŠ argumentava la no-inclusiĂł de la despesa del concert en convocatòria pĂşblica “per raons d’interès pĂşblic”, i facultava el regidor Jordi MartĂ­ per subscriure el conveni. La segona meitat del concert s’hauria sufragat en el termini de 3 mesos.

La idea del concert i la despesa anunciada -que en aquell moment era de 200.000 euros- va ser molt mal rebuda en el mĂłn de la cultura. L’AssociaciĂł Coincidències, amb vuit anys d’experiència oferint mĂşsica als terrats, va lamentar que aquesta iniciativa es donĂŠs a una productora privada i deixĂŠs de banda els gestors culturals de la ciutat.

Els principals artistes que hi havien de participar van declinar la seva presència, des de Sopa de Cabra passant per Txarango, els Catarres o els Pets, entre d’altres.
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-5-2020)

179 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: