EL CONCERT DE LLUÍS LLACH HO PETA A TV3: 754.000 ESPECTADORS

L’emissiĂł del concert de LluĂ­s Llach al Palau Sant Jordi ho ha petat a TV3. L’emissiĂł d’ahir dimarts va liderar la franja de la nit amb un 19,4% de quota i va aconseguir una audiència acumulada de 754.000 espectadors.

L’emissiĂł va ser l’enregistrament del concert de ProcĂŠs Constituent que es va celebrar el dissabte 18 de desembre, i va comptar, a mĂŠs de Llach, amb Joan DausĂ , Suu, Natxo TarrĂŠs (Gossos), Gemma Humet, Joan Reig (Els Pets), Montse CastellĂ , Els Catarres, el Mag Lari i la ballarina Marta Carrasco.

El moment mĂŠs vibrant del concert va ser la interpretaciĂł de No ĂŠs això companys, que es va transformar en una crĂ­tica a l’aturada del procĂŠs independentista. El cantautor va admetre que era el primer cop que tancava un concert amb aquesta cançó, però va argumentar que ara “dir ‘no ĂŠs això’ ĂŠs gairebĂŠ una necessitat”. “Des d’aquesta rĂ bia i aquesta impotència que sembla que hem de tenir, però que tenim guardada a dins per disparar al cel quan sigui, hem de dir que no ĂŠs això”, va reblar.

TambĂŠ van ser molt emotives la interpretaciĂł de L’estaca i La gallineta. Amb Joan Reig, va compartir tambĂŠ El Jorn dels Miserables, en una versiĂł on va afegir un canvi a la lletra per fer referència als exiliats i als empresonats. De fet, en acabar, va dedicar la cançó “als sis de Lledoners, tots, Jordi, Oriol, RaĂźl, Josep i Quim i, molt especialment, les dues dones que estaven apartades del grup i van patir tot això en solitud, Carme Forcadell i Dolors Bassa”. “Per tu Carme”, va assenyalar en un dels moments emocionants de la nit, amb Carme Forcadell rebent dempeus l’aplaudiment dels assistents.

Va dedicar la cançó tambĂŠ al president Carles Puigdemont, entre aplaudiments, i als consellers Toni ComĂ­n, LluĂ­s Puig i “la inigualable Clara PonsatĂ­”, però tambĂŠ va voler fer “una menciĂł especial” a Marta Rovira i Anna Gabriel a Ginebra. “I, finalment, potser la gent mĂŠs important, els 3.000 perseguits, perquè aquests 3.000 perseguits anònims us representen a vosaltres que sou els que de veritat feu por, feu por”, va reblar.

Llach no va estalviar cap esforç aquella nit en el retrobament amb el seu pĂşblic, al qual va oferir un concert intens on s’hi va lliurar de ple –”estĂ  molt bĂŠ morir davant vostre”, va ironitzar–. I això no obstant, en acabar les peces programades, encara va oferir algun bis al pĂşblic. Va ser el torn de la mĂ­tica Estaca per a la qual va demanar l’acompanyament dels assistents i Que tinguem sort. Finalment, el concert es va tancar amb una magnĂ­fica versiĂł de Corrandes d’exili, moment en què va lloar el suport dels poetes i va denunciar que “hem convertit el Mediterrani en un cementiri”. “És una vergonya. Europa ens fa vergonya”, va lamentar.

Entre els assistents que ocupaven les primeres files, hi havia la presidenta del Parlament, Laura BorrĂ s, les conselleres Gemma Geis, Victòria Alsina i Violant Cervera, el president Quim Torra i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i els presos polĂ­tics de Junts, Jordi SĂ nchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn.
Informa:ELNACIONAL.CAT (29-XII-2021)

229 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: