EL CONFINAMENT ES POT ALLARGAR FINS AL JUNY !

Un informe elaborat pel comitù de seguiment de la crisi del coronavirus per al Departament de Salut de la Generalitat preveu que el pic de contagis de la Covid-19 al Principat arribarà entre el 24 i el 28 d’abril, cosa que implicarà que el confinament s’allargui fins al mes de juny. El document insisteix que una volta es doblegui la corba, a l’abril, encara caldrà mantenir les mesures de contenció per evitar que hi hagi una segona onada de contagis.

L’informe, al qual ha tingut accĂ©s VilaWeb, tĂ© una circulaciĂł molt restringida i tĂ© data d’ahir, 24 de març, a les 10.30. Aquest document preveu que a partir del cap de setmana vinent comencin a notar-se els efectes del confinament i que aixĂČ alenteixi l’augment del nombre de casos. Si fos aixĂ­, es preveu que el pic arribarĂ  cap al 24 d’abril. En canvi, si amb les mesures que s’han pres fins ara no n’hi ha prou i Catalunya segueix el ritme d’ItĂ lia, es pot endarrerir al 28. AixĂČ es traduiria tambĂ© en un creixement mĂ©s accelerat dels contagis.

Tanmateix, el document adverteix clarament que els resultats sĂłn ‘fortament condicionats per l’evoluciĂł dels prĂČxims dies’, que seran clau per a aturar l’expansiĂł de la pandĂšmia.

VilaWeb sap que aquest report es fonamenta en les dades actuals, perĂČ sense preveure les conseqĂŒĂšncies de les possibles mesures que el govern de la Generalitat vol que s’apliquin immediatament. Aquestes mesures inclouen el cessament de tota activitat no essencial i un confinament total, l’extensiĂł de les proves a tanta gent com sigui possible i el reforç del sistema sanitari i la protecciĂł dels professionals; aixĂČ vol dir adquirir el material que calgui, sense haver de passar obligatĂČriament pel filtre del govern de l’estat.

El document tambĂ© diu que Catalunya tĂ© ara mateix 878 llits d’UCI repartits per tots els hospitals i centres mĂšdics del territori, 686 dels quals sĂłn ocupats per malalts de Covid-19. AixĂČ vol dir que un 76% de les places destinades a malalts crĂ­tics ja han estat ocupades. L’estudi preveu que al juliol s’arribi a una xifra total de casos predits greus de 4.822.

Segons les dades que recull el report, ja hi ha hospitals al lĂ­mit de la capacitat. Sobre aixĂČ, la consellera de Salut, Alba VergĂ©s, va explicar ahir que es treballa per arribar a triplicar el nombre d’UCI, tot i que no en va precisar cap xifra exacta.

Informa:VILAWEB.CAT(25-3-2020)

224 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: