EL CONFINAMENT ES POT ALLARGAR FINS AL JUNY !

Un informe elaborat pel comitè de seguiment de la crisi del coronavirus per al Departament de Salut de la Generalitat preveu que el pic de contagis de la Covid-19 al Principat arribarà entre el 24 i el 28 d’abril, cosa que implicarà que el confinament s’allargui fins al mes de juny. El document insisteix que una volta es doblegui la corba, a l’abril, encara caldrà mantenir les mesures de contenció per evitar que hi hagi una segona onada de contagis.

L’informe, al qual ha tingut accés VilaWeb, té una circulació molt restringida i té data d’ahir, 24 de març, a les 10.30. Aquest document preveu que a partir del cap de setmana vinent comencin a notar-se els efectes del confinament i que això alenteixi l’augment del nombre de casos. Si fos així, es preveu que el pic arribarà cap al 24 d’abril. En canvi, si amb les mesures que s’han pres fins ara no n’hi ha prou i Catalunya segueix el ritme d’Itàlia, es pot endarrerir al 28. Això es traduiria també en un creixement més accelerat dels contagis.

Tanmateix, el document adverteix clarament que els resultats són ‘fortament condicionats per l’evolució dels pròxims dies’, que seran clau per a aturar l’expansió de la pandèmia.

VilaWeb sap que aquest report es fonamenta en les dades actuals, però sense preveure les conseqüències de les possibles mesures que el govern de la Generalitat vol que s’apliquin immediatament. Aquestes mesures inclouen el cessament de tota activitat no essencial i un confinament total, l’extensió de les proves a tanta gent com sigui possible i el reforç del sistema sanitari i la protecció dels professionals; això vol dir adquirir el material que calgui, sense haver de passar obligatòriament pel filtre del govern de l’estat.

El document també diu que Catalunya té ara mateix 878 llits d’UCI repartits per tots els hospitals i centres mèdics del territori, 686 dels quals són ocupats per malalts de Covid-19. Això vol dir que un 76% de les places destinades a malalts crítics ja han estat ocupades. L’estudi preveu que al juliol s’arribi a una xifra total de casos predits greus de 4.822.

Segons les dades que recull el report, ja hi ha hospitals al límit de la capacitat. Sobre això, la consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar ahir que es treballa per arribar a triplicar el nombre d’UCI, tot i que no en va precisar cap xifra exacta.

Informa:VILAWEB.CAT(25-3-2020)

133 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: