DesprĂŠs que la JEC dictaminĂŠs que havien d’anar a Madrid a adquirir el cĂ rrec, l’advocat de Puigdemont i ComĂ­n ha assistit aquest dilluns al migdia a la sala constitucional del CongrĂŠs, on es duia a terme l’acte d’acatament de la ConstituciĂł per part dels 54 eurodiputats electes. Tenia intenciĂł de presentar una acta notarial en què tots dos prometien acatar la Carta Magna per imperatiu legal, desprĂŠs de rebre “poders especials” dels seus dos clients. Però una lletrada del CongrĂŠs li ha dit que no podia presentar aquesta documentaciĂł. “Ni tan sols se’ls han llegit”, ha criticat Boye a la sortida. “Si se’ls haguessin llegit, sabrien que no els haurien d’haver rebutjat”, ha afegit.

DesprĂŠs d’aquest nou veto, la defensa dels eurodiputats de Lliures per Europa ha registrat hores mĂŠs tard aquests documents davant la Junta Electoral Central. Ha recordat que ja s’ha fet abans d’aquesta manera al CongrĂŠs dels Diputats, el Senat i el Parlament Europeu, i que per tant han complert el trĂ mit. “La gent es pensa que estem improvisant i no ĂŠs aixĂ­“, ha afirmat.

 

Riba avisa que aniran a Europa

Qui tampoc no ha pogut assistir aquest dilluns al Congrés dels Diputats, pel veto en aquest cas del Tribunal Suprem, ha estat Oriol Junqueras. Malgrat tot, la seva lluita per ser eurodiputat no acaba amb el veto a recollir l’acta. Així ho ha advertit l’eurodiputada Diana Riba des de davant del Congrés dels Diputats. “Potser els fa por que aquest cas arribi al cor d’Europa, però nosaltres lluitarem i treballarem dins del Parlament Europeu per portar-lo a les altes instàncies europees”, ha avisat.

Segons fonts republicanes, el president d’ERC i eurodiputat electe no tĂŠ pensat renunciar a la seva acta, malgrat que no l’hi deixin recollir. De fet, la seva defensa acaba de presentar un recurs contra la decisiĂł de l’alt tribunal. Aquestes fonts apunten que no farĂ  cĂłrrer la llista i recorden que no hi ha marge temporal per fer el trĂ mit d’acatar la ConstituciĂł

Informa:ELNACIONAL.CAT (17-6-2019)