EL CONSELL DE LA REPÚBLICA ANUNCIA L’ARC DEL TRIOMF COM A LLOC DE LA MANIFESTACIÓ DE L’1-O

El Consell per la República ha revelat el lloc de la manifestació que es prepara, amb el suport de la resta d’entitats i associacions independentistes, per commemorar el cinquè aniversari del referèndum del Primer d’Octubre. En un vídeo, el president Carles Puigdemont ha dit que serà a l’Arc del Triomf de Barcelona, a les 17.00.

En una conferència de premsa conjunta feta ara fa uns dies al Col·legi de Periodistes, Antoni Castellà, membre del govern del Consell, explicava que aquest acte tindria el suport de les entitats Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Associació de Municipis per la Independència, Intersindical CSC i la Cambra de Comerç de Barcelona.“La importància d’avui és que hi som tots. Avui volem donar un missatge a la ciutadania que, en allò essencial, estem d’acord. Hi ha una idea molt clara que compartim: l’1-O va ser un referèndum legal i va guanyar el sí, i aquest resultat legitima la lluita política per esdevenir estat independent”, va recalcar Castellà.

El Consell per la República commemorarà l’1-O amb un acte a Barcelona
L’Assemblea Nacional Catalana també convocarà actes pel Primer d’Octubre, però fa una crida a participar en aquesta concentració. “El Primer d’Octubre vam votar i vam guanyar, hem de reivindicar aquest resultat. No s’han reconegut mai els 700.000 vots segrestats a cops de porra, que no són comptabilitzats i que superarien el 52% que diem ara”, va subratllar Jordi Pesarrodona, vice-president de l’entitat. Pesarrodona ha detallat que al matí hi ha previst un acte de reconeixement a tothom que va votar.
Informa:VILAWEB.CAT (4-VIII-2022)

47 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: