EL CONSELL DE LA REPÚBLICA CONVOCA L’ASSEMBLEA D’ELECTES DESPRÉS DE LA SENTÈNCIA

El president Carles Puigdemont ha anunciat que el Consell per la República convocarà l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya després de la sentència del Tribunal Suprem espanyol, en el cas que sigui condemnatòria. Aquest organisme inclou tots els càrrecs electes –regidors, diputats a totes les cambres legislatives i eurodiputats–.

En una conferència de premsa a Brussel·les, Puigdemont ha dit que la sentència és una ‘oportunitat fabulosa’ per a respondre des de l’independentisme amb la reunió de tots els càrrecs electes perquè es decideixin els passos a seguir. Segons el president, l’assemblea reuniria totes les legitimitats.

Puigdemont ha reiterat que el govern espanyol en funcions no pot aplicar el 155 a Catalunya perquè el senat espanyol està dissolt i la constitució diu que l’ha de votar el ple del senat. Tanmateix, la Moncloa diu que ha estudiat la via jurídica per a fer-ho, que pot passar per l’aval dels lletrats de la cambra perquè un hipotètic 155 l’aprovés en una votació a la diputació permanent.

Pel que fa al Consell per la República, Puigdemont ha celebrat la incorporació de Lluís Llach al consell de govern. El president també ha denunciat que l’única violència l’ha exercida l’estat espanyol –recordant la repressió de l’1-O– i ha assegurat que estan preparats per a afrontar una tercera Eurooordre.
Informa:VILAWEB.CAT (1-10-2019)

324 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: