EL CONSELL GENERAL DEL PODER JUDICIAL AVISA QUE CALDRÀ ACATAR LA SENTÈNCIA

Tant el Consell General del Poder Judicial, l’òrgan de govern dels jutges espanyols, com la fiscalia general de l’estat han aprofitat la inauguració de l’any judicial per a advertir que caldrà acatar la sentència del judici contra el procés, que es preveu que es faci pública la primera quinzena d’octubre. Així ho han expressat, davant de Felipe VI, el president del CGPJ, Carlos Lesmes, i la fiscal general de l’estat, María José Segarra, nomenada en el càrrec pel govern de Pedro Sánchez.

Segarra ha aplaudit tots els àmbits judicials en què s’ha desplegat la repressió contra l’independentisme, parlant de ‘l’acció combinada en diversos àmbits, com la jurisdicció constitucional, amb els recursos al TC, el contenciós administratiu —en procediments derivats del 155—, del Tribunal de Comptes —en relació a la consulta del 9-N i el cost derivat de l’1-O— o en matèria de cooperació internacional, en un clar exemple de l’aplicació coordinada del principi d’unitat d’actuació especialitzada. Però sobretot en les causes penals a l’Audiència i molt especialment al Tribunal Suprem’.

Ha dit la fiscal general que la justícia ‘ha mantingut una actuació “serena, ferma i rigorosa” durant el judici contra el procés. ‘Davant l’extraordinària gravetats dels fets, el sistema judicial espanyol ha respost amb un judici que ha complert els més amplis estàndards de transparència, accessibilitat i garanties per a les parts’, ha afegit, advertint que ‘tots tenim la imperiosa obligació d’acatar la sentència que es dicti, sigui quin sigui el seu sentit’. S’ha felicitat, en resum, per l’actuació de la fiscalia ‘en defensa de l’estat de dret’ davant el ‘desafiament secessionista’.
D’altra banda, la Fiscalia dubta sobre si els presos hagin de complir la condemna a Catalunya perquè diu “que tenen privilegis”.
Informa:VILAWEB.CAT (9-9-2019)

358 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: