EL CONSELL GENERAL D’INFERMERIA REBUTJA EL TRASPÀS DE LA FORMACIÓ ESPECIALITZADA A CATALUNYA

Sectarisme del Consell General d’Infermeria d’Espanya rebutja el traspàs de la formació especialitzada a Catalunya.

Espanya no té solució: L’organització col·legial menteix i afirma que posaria en risc la qualitat de l’atenció als pacients del sistema sanitari.

Sense la unitat d’Espanya, perillen els estudis d’enfermeria….

El Consell General d’Infermeria d’Espanya ha rebutjat la possibilitat de transferir la formació especialitzada del col·lectiu -la residència d’infermeria- a Catalunya i ha advertit que posaria en risc la qualitat de l’atenció als pacients del sistema sanitari. “El sistema d’IIR (Infermera Interna Resident), que ha format a milers d’infermeres com a especialistes, encarna la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’Estat i garanteix una formació de qualitat per a tots els nostres professionals, independentment del lloc en el qual la realitzin”, afirma el president del Consell General d’Infermeria, Florentino Pérez Raya, en un comunicat.

Pérez Raya creu que la transferència suposaria “fer una passa enrere en una sanitat tan aplaudida” i “podria posar en risc l’excel·lent formació” actual.

Per això, l’organització col·legial demana que l’IRR segueixi sent “homogeni i igual a tota Espanya”. “No podem consentir que es trenqui un sistema equitatiu i parcial per motius polítics. És una formació que funciona bé i està contrastada durant dècades”, afegeix.

Pérez Raya diu que, abans que el Ministeri de Sanitat valori cedir aquestes competències, s’hauria de plantejar un augment de places. La transferència d’aquesta formació, com la dels metges residents (MIR), és una de les competències que planteja assumir el Govern i que vol abordar en un dels grups de treball que han sorgit amb el govern espanyol fruit de la Comissió Bilateral.

En canvi, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha negat la possibilitat de transferir-ho davant les crítiques de l’oposició. “Confiem en el fet que les paraules de Darias siguin sinceres perquè, si no ho són, utilitzarem tots els mitjans al nostre abast per recórrer la mesura”, avisa Pérez Raya.
Informa:ELTRIANGLE.EU (10-VIII-2021)

153 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: