EL CONSELL PER LA REPÚBLICA APROVA LES MOBILITZACIONS I VOL UN REFERÈNDUM

El Consell per la República ha instat la ciutadania a “seguir mobilitzada” contra la sentència de l’1-O i ha exigit un referèndum “organitzat pel govern de Catalunya amb l’acord del govern espanyol i supervisat per autoritats internacionals”. El Consell ha agraït les “mostres de rebuig a la injusta sentència” del Suprem i les ha considerat “un dels més grans exemples de la qualitat i excel·lència democràtica d’aquesta societat”. També les veu un “exemple de maduresa democràtica” que no pot ser “de cap manera” perseguida per un estat “que intenta reprimir i coartar drets fonamentals”. Per això reclamen que es retirin de Catalunya les policies espanyoles, que cessi la violència policial i l’amnistia “de tots els presoners polítics”.

“Exigim l’amnistia de tots els presoners polítics jutjats al Tribunal Suprem espanyol i l’alliberament immediat de tots els altres presoners polítics, la fi de totes les causes contra l’independentisme i el lliure retorn de tots els exiliats i exigim la celebració d’un referèndum d’autodeterminació, organitzat pel govern de Catalunya amb l’acord del govern espanyol i supervisat per autoritats internacionals”, afirma el Consell en un comunicat.

Alhora, els membres de l’entitat han volgut mostrar el “més absolut rebuig” a les maniobres de l’estat espanyol per “perseguir i tancar” l’aplicació del Tsunami Democràtic. En aquest sentit han exigit que el govern espanyol deixi d’utilitzar les institucions de l’Estat per “aplicar censura i reprimir les llibertats”.

Finalment, els membres del Consell per la República es comprometen a seguir treballant per desenvolupar una “institucionalitat republicana pròpia” que “garanteixi la llibertat i la democràcia”.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (14-11-2019)

276 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: