EL CONSELL PER LA REP√öBLICA CONVOCA EL PLE QUE HAURIA D’INVESTIR PUIGDEMONT

L’assemblea de representants del Consell per la Rep√ļblica ha convocat un plenari el dia 5 de mar√ß, que hauria de servir per debatre la investidura de Carles Puigdemont. Segons ha informat el Consell, el ple comen√ßar√† a les 11 hores, ser√† presencial i tindr√† com a punt destacat el debat d’investidura i la votaci√≥ del candidat o candidats. Puigdemont per ara no ha anunciat formalment la seva candidatura, per√≤ tot indica que la materialitzar√†. Segons el reglament aprovat el cap de setmana passat per l’assemblea de representants, ara s’obrir√† un termini per a la presentaci√≥ de candidatures, que requeriran l’aval d’un 20% dels representants. Si tal com es preveu Puigdemont es presenta, haur√† d’exposar davant el plenari un programa d’acci√≥ pol√≠tica, seguint la pr√†ctica habitual dels Parlaments. En cas de superar la votaci√≥, ser√† el president del Consell per la Rep√ļblica, un c√†rrec que ja ostentava actualment per√≤ de forma provisional.

Aquest ser√† el segon plenari presencial del parlament del Consell per la Rep√ļblica, despr√©s del primer que es va celebrar a Canet de Rossell√≥ el 14 de novembre. L’assemblea de representants est√† presidida per Ona Curto (CUP), despr√©s que els 121 representants de l’√≤rgan van ser escollits en unes eleccions convocades el 29, 30 i 31 d’octubre. Entre vuit candidatures que es van presentar per assumir la presid√®ncia del legislatiu, Curto va aconseguir el 50,4% dels vots. Com a vicepresidenta primera va ser escollida l’alcaldessa de Banys d’Arles, Maria Costa (Unitat Catalana), mentre que l’exregidor d’ERC Jordi Pessarrodona ocupa la vicepresid√®ncia segona; pel que fa a les secretaries, la primera va quedar en mans del periodista i militant d’ERC Joan Puig i la segona, per a la diputada de Dem√≤crates Assumpci√≥ La√Įlla.

El govern provisional del Consell ha presentat aquesta setmana el denominat Ministeri Lliure d’Exteriors, que preveu crear una xarxa diplom√†tica civil en defensa de la independ√®ncia de Catalunya, anant m√©s enll√† del que pot fer la conselleria d’Exteriors. La iniciativa est√† coordinada per l’exdirigent de l’ANC Adri√† Alsina, que va participar en la presentaci√≥ a Brussel¬∑les al costat de Puigdemont i de la jurista Neus Torbisco. Alsina va precisar que el Consell ha comen√ßat a fer contactes amb persones de perfils potents perqu√® assumeixin aquesta representaci√≥. ‚ÄúEl que fem √©s una xarxa diplom√†tica, per√≤ el funcionament ser√† com el de qualsevol altre ministeri. Hi haur√† coordinaci√≥, formacions i altres aspectes que ja detallarem m√©s endavant‚ÄĚ, va indicar. Puigdemont va argumentar que totes aquelles accions a l’exterior que poden representar una persecuci√≥ per a representants de l’administraci√≥ de la Generalitat les pot fer el Consell per la Rep√ļblica “sense por” i sense haver de donar explicacions a cap ministre o demanar perm√≠s a cap ambaixada. “El Consell ha d’assumir una funci√≥ que li √©s prohibida al Govern de Catalunya i a les seves institucions”, va explicar.
Informa:ELNACIONAL.CAT (19-2-2022)

74 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: