EL CONSELL PER LA REP√öBLICA CONVOCA UNA ” ASSEMBLEA DE DIPUTATS INDEPENDENTISTES “

( QUICO SALL√ČS )
Tensions, nervis i decisions. Finalment, el Consell per la Rep√ļblica ha decidit convocar per al mes de desembre una “assemblea de diputats independentistes”. L’objectiu √©s que ratifiqui el full de ruta de l’entitat a l’exili abans de la celebraci√≥ de les eleccions al Parlament previstes pel 14 de febrer. Una decisi√≥ que no ha estat mancada de debat intens dins la direcci√≥ del CxR, darrerament ampliat amb la jurista Neus Torbisco, en nom d’√ímnium Cultural.

De fet, la discussi√≥ ha estat viva entre els representants al consell, perqu√® aquest conclave s’ha redu√Įt als diputats del Parlament de JxCAT, ERC i la CUP i prou. Aix√≠ lluny queda l’Assemblea de C√†rrecs Electes que es va constituir el 30 d’octubre d’ara fa un any per tal de donar una resposta institucional a la sent√®ncia del Proc√©s dictada pel Tribunal Suprem. Ara, per√≤ continua la discussi√≥ de la idone√Įtat de celebrar aquesta trobada a dos mesos dels comicis.

En aquest sentit, cal recordar que ERC mant√© la postura de “congelar” el Consell fins la celebraci√≥ de les eleccions. L’objectiu seria no contaminar un instrument en “territori lliure” ni que fos instrumentalitzat electoralment. De fet, el seu representant al CxR, Isaac Peraire, ja va demanar el passat 4 de setembre, en una reuni√≥ de la direcci√≥ del consell i a trav√©s d’un article, “congelar” aquesta entitat de cara les eleccions per evitar que s’utilitz√©s de plataforma electoral.

La f√≥rmula interm√®dia seria aquesta convocat√≤ria “d’assemblea de diputats per ratificar el full de ruta del Consell per la Rep√ļblica” i no fer-la extensiva a tots els c√†rrecs electes de caire independentista. Per√≤, aix√≤ s√≠, “deixar en funcions el CxR” mentre hi hagi eleccions de la mateixa manera que ho estan les institucions a Catalunya durant la campanya i la precampanya electoral.
Informa:ELMON.CAT (25-11-2020)

234 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: