EL CONSELL PER LA REPÚBLICA ES REUNEIX A PERPINYÀ: PREPARAR LA CONFRONTACIÓ

ERCAR
El Consell per la República ultimarà dissabte a Perpinyà el full de ruta per la confrontació

Així, l’objectiu que busquen és tancar “grans temes” i aparcar les discrepàncies que puguin tenir en el camí de la confrontació amb l’Estat

El Consell per la República Catalana (CxRep), que encapçala el president a l’exili Carles Puigdemont, es reunirà aquest dissabte a Perpinyà (França) per ultimar el full de ruta de confrontació amb l’Estat que preparen des de fa mesos.

Així ho han explicat fonts de l’organisme a Europa Press, després que Puigdemont, en l’acte celebrat el 29 de febrer precisament a la ciutat francesa, fes una crida a preparar-se per afrontar la “lluita definitiva”.

Tot i que no hi ha res predefinit, asseguren les citades fonts, totes les parts s’han compromès a presentar un full de ruta pròpia “per intentar buscar un acord de consens el més ampli possible”.

Així, l’objectiu que busquen és tancar “grans temes” i aparcar les discrepàncies que puguin tenir en el camí de la confrontació amb l’Estat.

més de Puigdemont, el consell de govern de Consell per la República té com a vicepresident a l’exconseller Toni Comín, està integrat per 12 persones més, que representen la majoria dels partits i entitats independentistes (Òmnium Cultural no).

La trobada té lloc amb l’horitzó electoral encara obert i després del recent anunci de Puigdemont que constituirà un nou partit el 25 de juliol després del bloqueig de les negociacions entre el PDeCAT, que presideix David Bonvehí, i la Crida Nacional per la República, al capdavant de la qual hi ha Jordi Sànchez, per a la reordenació de JxCat.

Encara que no són temes que estiguin en l’ordre del dia de la reunió, les citades fonts han explicat que amb tota probabilitat sortiran a la llum, tenint en comptes les múltiples discrepàncies entre els socis de Govern (JxCat i ERC) i que el Tribunal Suprem (TS) ja va anunciar que revisarà el 17 de setembre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (3-7-2020)

239 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: