EL CONSELL PER LA REPÚBLICA FA UNA CRIDA A DEFENSAR L’ESCÓ DE JUVILLÀ AL PARLAMENT

El Consell per la República ha carregat aquest dilluns contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l’escó al diputat de la CUP al Parlament Pau Juvillà, inhabilitat per sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tot i que la sentència encara no es ferma. En un comunicat, el govern del Consell i l’Assemblea de Representants han censurat el que consideren una “nova ingerència dels poders de l’Estat espanyol” i han fet una crida a defensar l’acta de Juvillà “fins a les últimes conseqüències”.

“Requerim a tots els partits polítics, les entitats i la societat civil que actuïn amb la màxima unitat i determinació tot assumint i responent col·lectivament a aquest nou atac inadmissible a la sobirania del poble català i que es mantinguin ferms en la defensa dels valors del parlamentarisme”, diu el Consell per la República, que també expressa el suport de l’organització al diputat, que és secretari de la Mesa, i a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, requerida per la JEC perquè li retiri l’escó. “Si es dóna el cas, demanem al poble que defensi els representants legítims de Catalunya”, conclou el comunicat.

Juvillà frena la seva activitat política per una “situació de salut complicada”

El diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, ha aturat la seva activitat política per un problema de salut. En un comunitat, la CUP ha explicat que el seu diputat es troba “en una situació de salut complicada” que “li impedirà mantenir la seva activitat política habitual”. De totes maneres. Juvillà ha remarcat que aquest fet no afectarà la defensa del seu escó, i ha expressat la seva voluntat de mantenir l’acta “en defensa de la sobirania del Parlament”. A causa de la situació de salut, el diputat no podrà assistir a la reunió de la Mesa prevista per aquest dimarts, on previsiblement s’hi discutirà sobre l’ordre de la JEC de retirar-li l’escó.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (31-1-2022)

85 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: