EL CONSELL PER LA REPÚBLICA I DISSENYADORS: BATES PER ALS SANITARIS

L’escassetat d’equips de protecció individual (EPI) per al personal sanitari és una de les principals mancances en la gestió de la crisi sanitària del coronavirus, però és també un camp en què la solidaritat i el voluntariat poden aportar el seu gra de sorra. Diverses iniciatives sorgides de la societat civil han creat xarxes de producció de tota mena de productes, però també des de l’àmbit polític han sorgit projectes. És el cas del Consell per la República. Els Consells Locals del Consell per la República van iniciar la seva activitat col·laborant amb xarxes locals de suport mutu o bé creant-ne de noves per tal de produir mascaretes, bates, peücs i altres EPIs adreçats al personal sanitari i també als ciutadans dels seus territoris, fent un acurat inventari de les necessitats dels seus centres sanitaris propers i establint contactes amb les institucions locals i comarcals per tal de posar-se a la seva disposició.

Ara ha posat en marxa una altra iniciativa, en detectar la manca de bates per a ús sanitari que no fossin d’un sol ús. El Consell per la República es va posar en contacte amb productors de teixit, tallers de tall i producció i dissenyadors que poguessin fer un patró per a realitzar bates que responguessin a les necessitats creades. “És així com neix la col·laboració entre el Consell per la República i els dissenyadors Josep Abril i Míriam Ponsa, per a dissenyar i confeccionar bates amb teixit homologat TEXSILK 190g, que compleix amb els requisits necessaris per al seu ús sanitari.El resultat de la producció d’aquestes bates no només satisfà la necessitat que els nostres Consells Locals havien detectat en la població sanitària dels nostre país, sinó que compleix amb els objectius de solidaritat i sobirania que el Consell per la República defensa”, explica el Consell en un comunicat.

Com són les bates?

La fabricació, disseny i distribució de les bates s’emmarca dins l’economia circular i de quilòmetre zero que ajuda a protegir i donar feina la indústria local afectada per la crisi i ajuda a protegir no només les nostres economies locals sinó també el medi ambient. El teixit que s’ha utilitzat per a les bates és fabricat per la indústria ETISILK, S.L de Sant Salvador de Guardiola i la seva confecció s’ha realitzat a uns tallers de Sabadell, amb la col·laboració dels dissenyadors Josep Abril i Míriam Ponsa que han realitzat les proves, patronatges i comprovacions del producte final, comptant també amb la col·laboració de l’empresa VELCRO que ha donat el material necessari per als tancaments de les bates.

Les bates i tot el material que el Consell per la República està comprant per a protegir-se del virus i distribuint pel territori és finançat a partir de donatius que s’ingressen al Fons Republicà d’Acció Social que el Consell va crear i de donacions materials que el Consell per la República rep.

Informa:ELMON.CAT (21-4-2020)

237 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: