EL CONSELL PER LA REPUBLICA OBRE UNA DELEGACIÓ A PERPINYÀ PER PODER ” ACTUAR “

El Consell per la República ha obert una delegació a Perpinyà per poder “actuar” a la Catalunya del Nord. La presidenta d’aquesta seu, Sílvia Taurinyà, ha signat aquest dijous a Waterloo un protocol de col·laboració amb la plataforma independentista presidida per l’expresident Carles Puigdemont. En declaracions als mitjans, Taurinyà ha assegurat que a la Catalunya del Nord volen ser “actors de la futura República” catalana. “La solidaritat amb els presos i exiliats ha pujat i el suport des de molts àmbits és molt fort”, ha remarcat.

Per la seva banda, l’exconseller Toni Comín ha destacat el “lideratge molt viu” a la Catalunya del Nord i la seva “aportació imprescindible” al moviment independentista. També ha agraït el “suport logístic al Principat”, per exemple, en el tall de l’autopista a la Jonquera i el Pertús. “Esperem que amb aquest peu a la Catalunya del Nord el Consell per la República tingui possibilitat d’acció política”, ha reblat.

TV3 CONTINUARÀ A CATALUNYA DEL NORD

La reordenació de freqüències de televisió digital terrestre pel Segon Dividend Digital, que ha d’alliberar espai radioelèctric per al desplegament de la telefonia mòbil 5G, obliga des d’avui a resintonitzar els canals a la majoria de comarques de Catalunya. El canvi de freqüència ha generat problemes a Catalunya Nord, que han deixat de rebre el senyal del múltiplex de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (que inclou TV3, el 33, 3/24, Esport 3 i IB3) per incompatibilitat entre els canals dels estats espanyol i francès. Malgrat tot, fonts de TV3 han explicat a VilaWeb que ja treballen en una solució que garanteixi la continuïtat de les emissions a Catalunya Nord.

Les úniques comarques on no caldrà resintonitzar els canals són l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Cal tenir en compte, a més, que aquesta mesura no afecta només les cadenes de la CCMA, sinó totes les que fins ara s’ubicaven a la franja entre 694 i 790 MHz de l’espectre radioelèctric.

Als habitatges unifamiliars amb antena individual i els edificis amb amplificador de banda ampla (immobles de fins a 3 o 4 domicilis) n’hi ha prou amb resintonitzar els canals amb el comandament del televisor.

En canvi, als edificis amb centraletes programables o amplificadors monocanal caldrà que l’’administrador de la finca o el president de la comunitat de veïns es posi en contacte amb l’empresa instal·ladora de l’antena perquè faci l’adaptació corresponent. Després, cada veí haurà de resintonitzar els canals amb el comandament del televisor.

Durant el canvi de freqüències de TDT, amb la finalitat de facilitar la transició i minimitzar l’impacte per a la ciutadania, les cadenes de televisió emetran simultàniament a través de les freqüències nova i antiga abans d’apagar la vella. L’emissió simultània durarà sis mesos en la majoria de municipis i, en els que sigui més ràpida, tres.

Informa:VILAWEB.CAT (14-11-2019)

574 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: