EL CONSELL PER LA REPÚBLICA PREPARA EL SEU PARLAMENT

El desplegament institucional ĂŠs una de les prioritats ara del Consell per la RepĂşblica, i per això ja s’han posat mans a l’obra per construir el seu propi Parlament. Tal i com ha aprovat el consell de govern en una reuniĂł del 8 de setembre, una denominada Assemblea de Representants fundacional se celebrarĂ  de manera immediata, abans de les noves eleccions al Parlament de Catalunya, per tirar endavant l’òrgan parlamentari.

En aquesta primera Assemblea hi participaran diputats i diputades del Parlament de les diferents forces polĂ­tiques independentistes amb l’objectiu d’aprovar el reglament electoral que s’usarĂ  per a la tria de la nova cambra, i elegir-ne el president. En aquest cas, s’ha establert el president de l’Assemblea no podrĂ  pertĂ nyer a Junts perquè haurĂ  de ser d’un grup polĂ­tic diferent al de l’actual president del consell de govern, Carles Puigdemont.

Les futures eleccions a l’Assemblea del Consell per la RepĂşblica
Segons el règim electoral general del Consell per la RepĂşblica, en les eleccions a l’Assemblea de Representants definitiva, que no coincidirĂ  amb les eleccions al Parlament de Catalunya, hi podran participar les 91.325 persones que actualment formen part del Consell per la RepĂşblica.

En els comicis s’hi podrĂ  presentar qualsevol persona amb la intenciĂł que quedi representada tota la pluralitat de l’independentisme, amb tota la seva transversalitat, segons defensen en un comunicat

El Consell de Govern

El president del consell de govern, Carles Puigdemont, serĂ  l’encarregat de convocar l’Assemblea de Representants fundacional, que al seu temps haurĂ  de ratificar-lo com a president del Consell Fundacional de Govern. Puigdemont ja ha participat en diferents actes com a president del Consell, com l’Ăşltima reuniĂł a PerpinyĂ  amb mĂŠs de 100 consells locals del Consell per la RepĂşblica per acordar com desplegar la xarxa de consells a l’interior i seguir amb les mobilitzacions.

A part de l’objectiu de desplegar-se institucionalement, el Consell per la RepĂşblica tambĂŠ vol garantir que no se’n fa una instrumentalitzaciĂł partidista. Per això, en l’actual Consell de Govern hi formen part persones que representen fins a 6 formacions polĂ­tiques diferents -Junts per Catalunya, ERC, Poble Lliure, Demòcrates, AcciĂł per la RepĂşblica, Som Alternativa-, i les dues principals entitats civils del moviment independentista –ANC i Òmnium Cultural- aixĂ­ com persones a tĂ­tol independent.
Informa:VILAWEB.CAT (12-9-2020)

139 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: