EL CONSELL PER LA REP√öBLICA SUPERA ELS 100.000 INSCRITS

El Consell per la Rep√ļblica ja ha superat la fita de les 100.000 inscripcions. La detenci√≥ del president Carles Puigdemont i els fets posteriors a l’Alguer van disparar les inscripcions al Consell, que arriba als 100.000 registrats setmanes abans de celebrar les eleccions al seu Parlament.

Ja s√≥n m√©s d’un centenar de miler de persones que confien en l’ens republic√†. De fet, nom√©s per l’aniversari de l’1 d’octubre un total de 411 independentistes van inscriure’s al Consell i aquesta tend√®ncia s’ha estabilitzat fins a arribar al n√ļmero 100.000.

Eleccions al Consell

Tots els inscrits que ho fessin abans del 18 de setembre, podran votar el 29, 30 i 31 d’aquest mes per constituir el Parlament del Consell per la Rep√ļblica. S’hauran d’escollir 121 escons.

La votaci√≥ tindr√† dues urnes, una on constaran ciutadans inscrits al Consell i una altra on es presenten c√†rrecs electes (regidors, diputats, eurodiputats, senadors) tamb√© membres del Consell. L’urna de ciutadans escull 81 escons, que es voten per vegueries o districtes de Barcelona. L’urna dels c√†rrecs electes escull 40 escons, i es vota en circumscripci√≥ √ļnica.
Els candidats

Entre les persones que es presenten a les eleccions hi ha l’actor Toni Alb√†, l’hist√≤ric dirigent independentista valenci√† Josep Guia, l’editor i professor universitari Oriol Izquierdo, i la fil√≤loga i membre de la CUP Blanca Serra, entre d’altres.

Entre els pol√≠tics que s’han presentat per a l’urna de c√†rrecs electes hi ha el president a l’exili, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament, Laura Borr√†s; els eurodiputats Clara Ponsat√≠ i Toni Com√≠n, a m√©s d’alcaldes i regidors d’ERC, la CUP i Dem√≤crates.
El naixement del Consell

El Consell per la Rep√ļblica va n√©ixer un vespre d’octubre al sal√≥ Sant Jordi del Palau de la Generalitat en un acte carregat de simbolisme, just quan es complia un any de la marxa a l’exili dels membres del Govern amb el president Carles Puigdemont al capdavant. Durant la seva intervenci√≥, a trav√©s d’una pantalla des de Brussel¬∑les, Puigdemont va anunciar la creaci√≥ d’un registre ciutad√† per a la participaci√≥ de la gent en el Consell.

A la pla√ßa Sant Jaume seguien l’acte uns centenars de persones a trav√©s d’una gran pantalla instal¬∑lada davant del Palau de la Generalitat. Al sal√≥ Sant Jordi, l’espai m√©s solemne del Palau, reservat a preses de possessi√≥ o actes d’especial significaci√≥, seguien la presentaci√≥ diputats i representants de JxCat, PDeCAT, ERC i alguns membres de la CUP, aix√≠ com els consellers i alts c√†rrecs del Govern, alcaldes i representants de les entitats independentistes. En diferents moments, des de l’interior es podien sentir els aplaudiments que arribaven des de la pla√ßa.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-X-2021)

125 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: