EL CONSELLER BOSCH DIMITEIX PEL CAS D’ASSETJAMENT SEXUAL

Bosch, ha anunciat la seva dimissió per la ‘situació creada les darreres hores’ que s’ha fet ‘insostenible’, segons que ha dit en referència a la destitució del seu ex-cap de gabinet, Carles Garcias, el gener per denúncies d’assetjament sexual. En una compareixença de premsa aquesta tarda després de la reunió de l’executiva d’ERC, Bosch ha dit que fa més servei marxant que continuant com a conseller.

‘He intentat resoldre un cas de presumptes assetjaments de la millor manera que he pogut. Ho he fet des de la lleialtat a ERC i també amb la lleialtat d’ERC cap a mi. Segurament no ho he sabut prou bé ni prou ràpid, i em sap greu. Em sap greu sobretot per la indefensió de les dones que n’han estat víctimes. Em sap molt de greu’, ha afegit. Bosch ha assegurat que assumeix tota la responsabilitat, i ha reivindicat la seva feina com a conseller d’Acció Exterior l’últim any i mig.

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha dit que ‘davant una situació greu, ERC ha actuat amb contundència obrint un expedient disciplinari intern’. Ha insistit que davant aquestes ‘actuacions intolerables i inacceptables’ ERC és ‘inflexible’. En una conferència de premsa al migdia, Vilalta havia afirmat que ERC ha estat ‘contundent’ amb la destitució de Garcías i ha assegurat que la decisió s’havia pres de manera consensuada. En un comunicat, Bosch havia demanat disculpes i ha assegurat que començava una investigació interna al departament per a escoltar les opinions dels treballadors i prendre les mesures corresponents.

El president de la Generalitat, Quim Torra, havia demanat explicacions a Bosch i havia anunciat també una investigació interna per a esclarir els fets.

Informa:VILAWEB.CAT (9-3-2020)

212 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: